* Specialistii atrag tot mai des atentia ca exista alimente care nu numai ca ne hranesc, dar au si virtuti terapeutice. Iata ce spun terapeutii: pastarnacul este o leguma extrem de nutritiva, cu efecte diuretice, antitoxice si antireumatismale. Usturoiul este indicat in boli infectioase, afectiuni pulmonare, astm, astenie, hipertensiune arteriala, tulburari circulatorii, reumatism, litiaza urinara. Semintele de susan constituie un tonic pentru nervi si stimuleaza functiile muschiului cardiac. Nucile sunt bune in astenie, anemie, surmenaj, guta, reumatism, constipatie, intoxicatii alimentare.
* Boabele de cacao previn bolile de inima si tulburarile de circulatie sangvina, in cazul diabeticilor. Aceste proprietati se datoreaza flavanolilor, compusi naturali din boabele de cacao.
In cacao se gasesc substante cu efect anticoagulant, similar aspirinei, stimuland circulatia sangelui si protejand sistemul cardiovascular. Boabele de cacao contin flavanoli, substante care imbunatatesc functia vasculara si previn ateroscleroza, impiedicand depunerile de grasimi pe peretii vaselor sangvine. Potrivit cercetatorilor, imbunatatirea functiei vasculare este importanta, in special, in cazul diabeticilor, deoarece diabetul se asociaza cu tulburari vasculare care pot genera boli de inima sau accidente vasculare cerebrale.















