Dupa tragedia de la Valea Calugareasca, cand, in urma deraierii unui tren, o tanara si-a pierdut viata si alte patru au fost ranite, joi, 5 iunie, a fost la un pas de un sinistru si Gara de Est din Ploiesti.
Astfel, dupa cum rezulta dintr-un comunicat al Gruparii de Jandarmi Mobila Matei Basarab, un echipaj din cadrul acesteia i-a surprins pe Constantin S. (43 de ani), mecanic de locomotiva si Dumitru I. (39 de ani), manevrant, furand dintr-un vagon cisterna motorina, pe care ulterior o depozitau in masina ultimului.
Atentia jandarmilor s-a indreptat, totodata, si asupra unui alt autoturism, parcat in apropiere, pe a carui bancheta din spate se aflau mai multi saci cu plastic, incarcati tot cu motorina si acoperiti cu o patura. Intrebat cine este proprietarul masinii, mecanicul l-a luat initial pe „Nu stiu” in brate. In urma insistentelor jandarmilor, acesta a recunoscut ca este a lui si s-a dovedit chiar „cooperant”; a deschis usile masinii, pentru a fi verificata. Numai ca, odata intrat in autoturism, a blocat portierele, actionand sistemul de inchidere centralizata. Si, pentru a-si duce nebunia pana la capat, a rupt unul dintre sacii cu motorina, iar cu o bricheta, a dat foc combustibilului care se raspandise ! Oamenii legii au spart geamul portierei, reusind deblocarea usilor, pentru ca, mai apoi, sa-l scoata pe sinucigas, teafar, din autoturism. Dupa stingerea focului, s-a trecut la cercetarea amanuntita a vehiculului incendiat, fiind recuperati din el 530 litri de motorina, din totalul de aproape 700 litri care se aflau initial ascunsi.
Intrebat ce l-a determinat sa recurga la gestul necugetat de a-si da foc in autoturism, Constantin S. le-a declarat jandarmilor ca nu a vazut alta cale de iesire din aceasta situatie decat sa-si dea foc !
Fapt este ca, dincolo de pericolul la care s-a expus mecanicul, exista riscul ca, prin extinderea incendiului, sa fie avariata si aparatura necesara dirijarii traficului din Gara de Est ! Jandarmii ploiesteni i-au intocmit manevrantului Dumitru I. actele premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de sustragere de bunuri din vagoane, iar mecanicul Constantin S. va fi cercetat pentru aceeasi infractiune, dar in forma agravanta.
(F.T.)