Vacantele sunt minunate. Dormim, mancam si bem dupa pofta inimii, fara grija ca este tarziu, iar a doua zi trebuie sa mergem la serviciu. Fara sa ne dam seama, ne intoarcem acasa cu cateva kilograme in plus. Acest lucru poate fi valabil si pentru cei care au arderile rapide.
* Nu faceti excese indiferent daca mergeti cu masina sau cu avionul. Poate fi tentant sa incepeti sa va rasfatati cu cipsuri, ciocolata si bauturi racoritoare, insa ganditi-va la chinul de a da jos kilogramele acumulate in vacanta.
* Alegeti un hotel cu sala de fitness! Daca reusiti sa va dati jos din pat cu o ora mai devreme, veti avea timp sa treceti pe la sala sau pe la piscina, sa va mai dezmortiti. In plus, veti fi si mai motivat sa mancati mai sanatos ziua.
Daca nu ati gasit un hotel cu sala de fitness, nu disperati. Alegeti scarile in locul liftului! Fie ca va aflati la hotel, fie ca urcati in Turnul Eiffel, uitati ca s-a inventat liftul. In 10 minute de urcat pe scari ardeti mai bine de 100 de calorii si fiecare dintre acestea conteaza. Daca in fiecare zi ati arde 100 de calorii, timp de un an, ati pierde in jur de 5 kilograme.
* Faceti miscare! Dupa o zi intreaga petrecuta la plaja, cereti o harta de la hotel si dati o raita prin imprejurimi, ori mergeti cu bicicleta, jucati volei etc. Va veti distra si va veti simti mai bine si din punct de vedere fizic.
* Alegeti restaurantele care se afla la distanta de hotel! De ce sa luati un taxi in loc sa va bucurati de racoarea serii facand o plimbare pe jos? Specialistii in boli de nutritie sunt de parere ca mergand pe jos dupa masa, va puteti tine glicemia sub control.
* Incercati sa mai si dormiti. Este adevarat ca incercati sa profitati de fiecare minut de concediu, insa lipsa somnului modifica nivelul leptinei – hormonul asociat senzatiei de satietate. Cand scade nivelul acestuia, veti simti ca iti este foame, chiar daca ati consumat un numar suficient de calorii. Daca totusi va este exagerat de foame, beti multa apa. Lipsa somnului creste pofta de mancare, iar apa va mai domoleste apetitul. In plus, nici nu va veti deshidrata.