Botoaca nu mai poate acuza ca nu-i sunt votate proiectele

In precedentul mandat, atunci cand i se reprosa – de catre vreun consilier sau de catre cetatenii intalniti pe strada – ca nu a realizat nu stiu ce proiect, primarul Vasile Dorian Botoaca (in foto), membru PD-L, invoca, in majoritatea cazurilor, aceeasi scuza:”Eu am dorit, dar s-au opus consilierii partidelor din opozitie”. Reamintim ca, in legislatura 2004 – 2008, componenta Consiliului Local a fost urmatoarea: PNL – 10 membri, iar PSD – 7. Chiar daca PD-L (formatiunea politica din care face parte primarul Vasile Dorian Botoaca) nu a avut, asadar, niciun consilier local, acest fapt nu scuza cu nimic slaba activitate a edilului sef al Comarnicului, in mandatul precedent. Dovada si nenumaratele reclamatii adresate de localnici diverselor institutii locale sau centrale, inclusiv Corpului de control al primului ministru.
La alegerile locale din vara aceasta, insa, PD-L Comarnic a tras, cum se stie, lozul cel mare. Adica, pe langa primarul Botoaca (desprins in castigator inca din primul tur de scrutin, chiar daca s-au prezentat la urne doar jumatate dintre cei 11.117 comarniceni cu drept de vot), PD-L s-a ales si cu 13 (din 17) mandate de consilier local. Acestia sunt: Mihai Dragos Serban, Mihaela Toma, Liviu Rotila, Costin Mircea Coca, Costin Vlad, Laurentiu Berteanu, Mihai Adrian Mitrea, Gheorghe Sorin Cercel, Ion Grama, Marius Iordache Antone, Cristian Enoae, Emilian Flavius Bulei si Florin Bogdan Brinzi. Ceilalti consilieri alesi sunt: Mircea Rosca, Minerva Stanciu si Theodor Mititelu (PNL), respectiv Ion Toma (PSD).
Cum se poate observa, primarul Botoaca nu va mai avea, in urmatorii patru ani, nicio scuza ca proiectul X sau Y nu a trecut de votul legislativului local. Mai mult, sunt certe sanse ca si viceprimarul sa fie ales tot din randul consilierilor PD-L. Daca e sa dam crezare zvonurilor care circula prin oras, lupta pentru aceasta functie s-ar duce intre Mihai Dragos Serban (fost inginer sef la MEFIN Sinaia) si Costin Mircea Coca – functionar in cadrul Biroului urbanism al primariei. In acelasi timp, insa, exista si voci – nu putine si demne de luat in seama – ca, de fapt, cel mai potrivit ar fi, pentru acest post, Ion Grama, data fiind integritatea sa morala, indelungata experienta in activitatea cu oamenii si, nu in ultimul rand, calitatile sale de gospodar desavarsit. „Cu Ion Grama la dreapta sa, primarul Botoaca ar putea trezi din amortire acest oras, parca uitat de toti si de toate”, ne-au marturisit mai multi comarniceni.
D. CONSTANTIN