Candidatul PSD la functia de presedinte al Consiliului Judetean, ing. Mircea Cosma, a avut ambitia ca in actuala campanie electorala sa ajunga in fiecare dintre cele 104 localitati ale judetului. Sa discute cu oamenii. Sa afle pe viu ce asteapta acestia de la conducerea administratiei judetului. Sa transmita, la randu-i, ce poate face el pentru localitatile si pentru traiul acestor oameni. Ieri, misiunea pe care Cosma si-a propus-o a fost finalizata. Si a fost singurul candidat la presedintia judetului care s-a angajat si a reusit sa duca la capat un asemenea demers. Neimplicarea celorlalti candidati la acest efort este cat se poate de explicabila. Unul n-a avut taria sa dea ochii cu oamenii dupa ce, vreme de 4 ani, n-a miscat nici macar un pai in a infaptui ceva din toate cate le promisese la preluarea mandatului, in 2004. Altii s-au simtit realmente, depasiti de multitudinea si complexitatea problemelor care isi asteapta rezolvarea din partea administratiei judetului. Lesne de inteles, deci, ca dincolo de programe pe hartie, de discursuri sau atacuri, de promisiuni si de galagie publica, adevarata proba de foc a unei campanii electorale asta este: confruntarea cu alegatorul la el acasa. Iar Cosma – spre ciuda celorlalti – nu numai ca a avut caracterul moral si argumentele cu care sa o abordeze, ci, dupa cate se vede, a si castigat-o.
„Imi este foarte bine cunoscuta realitatea din satele si din orasele judetului, spune Mircea Cosma. De data aceasta, insa, m-a durut sufletul sa constat ca,in cele mai multe localitati, lucrarile pe care le incepusem eu in mandatul 2000-2004 au fost, pur si simplu, abandonate de catre cei care mi-au luat locul. Alimentari cu apa si cu gaze, modernizari si extinderi de retele rutiere, multe alte investitii sociale – toate au fost lasate in paragina, parca intr-o pedepsire a localnicilor care au crezut in aceste proiecte.
Asta ma ambitioneaza si mai mult in a le demonstra cetatenilor – si in primul rand celor care s-au jucat vreme de 4 ani cu administratia acestui judet – ca multe treburi durabile si utile pentru oameni se pot realiza de catre o conducere desteapta si cu o pricepere a lucrului bine facut”.
C.L.