„Tineti minte trei cuvinte, Mircea Cosma – presedinte !”

Acesta a fost mesajul pe care Marian Saniuta – presedintele social-democratilor prahoveni, si Mircea Geoana – liderul national al PSD, l-au prezentat celor peste 1.500 de oameni care au participat la lansarea de ieri a candidatilor acestui partid pentru alegerile locale din 1 iunie. Intr-o atmosfera pasnica, insufletitoare, cu tineri si varstnici deopotriva, vibrand de dorinta victoriei partidului lor – si prezentandu-se ca o adevarata mare rosie a insemnelor PSD (baloane, tricouri, sepci, steaguri si stegulete) – au fost prezentati Mircea Cosma – pentru presedintia Consiliului Judetean, Daniel Savu – pentru Primaria municipiului Ploiesti, precum si numerosi candidati de primar din localitatile judetului si cei pentru Consiliul Judetean. In acest cadru s-a facut o trecere in revista a insucceselor din aceasta guvernare, “cu Basescu la Cotroceni si Tariceanu la Palatul Victoria”, care nu a fost benefica pentru tara, Romania inregistrand acum cea mai scazuta putere de cumparare din toata Europa. De aceea, Mircea Geoana a anuntat ca, pe 1 iunie, se va da semnalul schimbarii si ca nu se va lasa “pana nu-l vom scoate pe Traian Basescu din Cotroceni si pe Tariceanu din Palatul Victoria”. De asemenea, liderul PSD a mentionat ca, la Ploiesti, vrea ca social-democratii sa castige cu Mircea Cosma si Daniel Savu cele doua importante functii de presedinte al Consiliului Judetean si, respectiv, de primar al Ploiestiului. Geoana i-a asigurat pe prahoveni ca odata ajuns la guvernare, PSD va creste punctul de pensie la 45%, va acorda a 13-a pensie – jumatate la Paste, jumatate la Craciun – iar pentru copii va mentine indemnizatia de doua milioane de lei (vechi) pana la varsta de 18 ani.
La randul sau, Marian Saniuta a evidentiat meritele lui Mircea Geoana din perioada cand a fost ministru de Externe al Romaniei, pe cele ale lui Adrian Nastase – considerat cel mai bun prim ministru al tarii, precum si meritele lui Ion Iliescu, pe care l-a apreciat ca fiind cel mai bun presedinte al Romaniei de dupa 1990.
***
Inaintea lansarii oficiale a candidatilor PSD, Mircea Cosma a tinut o conferinta de presa in cadrul careia s-a referit la importante obiective din programul sau. Despre acestea, vom prezenta amanunte in ziarul nostru de luni.
Leon CHIRILA