Ceea ce s-a intamplat,in urma cu doua seri, pe scena Teatrului „Toma Caragiu ” din Ploiesti , la spectacolul sustinut de acordeonistul Emy Dragoi si invitatii sai, cu prilejul lansarii celui mai nou album,intitulat ETNO-FONIA, isi merita, pe deplin, aprecierea de regal artistic. Emotia si virtuozitatea, improvizatia si explozia ritmurilor, autenticitatea unor vechi melodii si creativitatea – care i-au adus lui Emy Dragoi renumele de „cel mai bun acordeonist de jazz al momentului” – toate acestea au fost transmise unui public avizat-cum il numea, in cuvantul de prezentare, directorul teatrului ploiestean, Lucian Sabados – si receptate pe masura. Provenit dintr-o familie de muzicanti cunoscuta din Prahova – de altfel, pe scena i-au fost alaturi cele doua surori, Raluca si Diana Dragoi, ambele licentiate in muzica si tatal, Bica Dragoi, cel care i-a fost si primul profesor – Emy Dragoi a fost declarat „Artistul anului 2005” in Franta si canta, in prezent, pe mari scene ale lumii, cu unii dintre cei mai importanti artisti ai momentului. Mai mult decat atat, este initiatorul unor proiecte muzicale inedite si de anvergura – festivalul „Nopti albe la acordeon”, ajuns la a treia editie, fiind doar unul dintre acestea – prin care promoveaza, in intreaga lume, muzica romaneasca. Albumul ETNO-FONIA, ce a fost lansat la Ploiesti, este ascultat, in prezent, in peste 30 de tari.
Boleroul, tangoul argentinian, muzica de cafe-concert, dialogurile instrumentale absolut fascinante, melodicitatea unui cvartet de viori, minirecitalul invitatului sau din Franta, Doudou Cuillerier,trilul Ciocarliei, cunoscutele piese „Pe deal pe la Cornatel”, “Mocirita”, si „Sanie cu zurgalai”, vechea melodie „Barbu Lautaru” si tulburatorul cantec „Blestemat sa fii de stele” au creat, luni seara, intre artistii de pe scena si public, o comunicare cu totul speciala. Fara nicio indoiala, pentru cei care s-au aflat in sala a fost un privilegiu, iar pentru organizatori – Casa de Cultura „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiesti si, in mod special, directorul acesteia, prof.Marilena Ghiorghita si compania Acordeon Armony Music, coordonata de sotia artistului, Claudia Dragoi – implinirea unor eforturi si deplina reusita a unei initiative, dupa nu putine emotii si incertitudini pe care le impune organizarea unei manifestari de o asemenea tinuta. Cei care au cumparat deja albumul Etno-Fonia si care au primit, cu o deschidere si o modestie rar intalnite, autograful artistului Emy Dragoi, isi vor putea reaminti, ascultandu-l, atmosfera extraordinara a spectacolului care a adus pe scena, mai bine de o ora, si vechile ritmuri lautaresti, si acordurile clasice, si jazz-ul, si cantecul popular, si vibratia muzicii simfonice.
Telespectatorii postului PRAHOVA TV vor avea, la randu-le, privilegiul sa urmareasca acest spectacol, intr-o editie speciala a emisiunii „UNU la… UNA”, vineri, 23 mai, cu incepere de la ora 18,30.
Luiza Radulescu Pintilie

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentADMINISTRATIE LOCALA
Articolul următor-*-*-*-*-*-*-*-*-*-