Campania electorala a facut victime chiar inainte de a incepe

Vicepresedinte al Organi-zatiei PNL Comarnic si, in acelasi timp, viceprimar al acestui oras, Sorin Peticila isi punea, in urma cu doar doua luni, mari sperante in actualele alegeri locale, in sensul ca va fi – credea el – unul dintre competitorii cu sanse la functia de primar. Aceasta, bineinteles, daca PNL ar fi fost de acord cu candidatura sa pentru o astfel de functie. Din pacate, n-a fost sa fie intrucat, intre el si contracandidatul sau, Mircea Rosca, staff-ul PNL Prahova a optat pentru acesta din urma. La aflarea vestii, Sorin Peticila nu s-a aratat suparat, cel putin in fata presei. „N-am nimic cu Mircea Rosca, e prietenul meu si presedinte al Organizatiei locale a PNL. Asa ca voi fi primul care o sa-l votez”, ne-a declarat acesta la momentul respectiv. In sinea sa, Peticila o fi zis, probabil, ca „am pierdut o lupta, nu si razboiul, adica ma voi multumi, in cele din urma, si cu functia de consilier local”. Dar s-a inselat din nou, caci nu avea sa figureze nici pe o astfel de lista! Intrebat care a fost motivul?, acesta ne-a raspuns:
“Unii dintre membrii Biroului organizatiei PNL Comarnic (Ginel Rotila, Theodor Mititelu, Viorel Iordan, Mihai Comanoiu si Mircea Rosca) au considerat ca nu mai sunt util organizatiei si, ca atare, e mai bine sa nu fiu inscris nici pe lista de candidati pentru Consiliul Local. Motivele? Puerile, din toate punctele de vedere, adica fara un rationament logic. Dar cum in politica se poate orice, s-a putut si la PNL Comarnic, in conditiile in care, intre 2002 – 2005, am fost presedintele acestei organizatii.
“Dar vicepresedinte mai sunteti, nu?”, l-am mai intrebat pe interlocutorul nostru, iar raspunsul n-a intarziat.
“Sunt si nu sunt! Nu stiu daca mai sunt nici macar membru PNL, caci nu m-a anuntat nimeni, oficial! Un lucru este, insa, cert: voi ramane, totdeauna, liberal in conceptie, fata de altii, care se schimba dupa cum bate vantul. “
Apropo de schimbari, relatiile dintre viceprimarul Sorin Peticila si primarul Dorian Botoaca au fost, o buna bucata de vreme, destul de reci, limitandu-se, la un moment dat, aproape la „salut” si atat. Mai nou, insa, circula zvonul prin targ ca respectivii sunt, din nou, ca fratii. Iar aceasta prietenie s-ar fi declansat din momentul in care Sorin Peticila s-a vazut, pentru a doua oara, cum spuneam, lovit sub centura. Desi membru PD-L, primarul Dorian Botoaca nu neaga aceasta amicitie: „De-a lungul celor 4 ani de mandat, relatiile dintre noi au fost si bune, si tensionate, din cauza opiniilor diferite privitoare la solutionarea unor probleme legate de administratie. Revenind, dupa ce s-au folosit de el timp de 4 ani, astia de la PNL i-au dat un sut in fund lui Peticila. Era bine, oare, sa fac si eu la fel? Pentru ca-l inteleg prin ce momente delicate trece, d’aia l-am apropiat”.
D. CONSTANTIN