Infiintata in anul 2003 in scopul realizarii unor obiective de interes comun, Asociatia “Parteneriatul Oraselor Mici si Mijlocii” din judetul Prahova si-a schimbat, recent, denumirea, dar si statutul si actul constitutiv de infiintare. Motivul il constituie dorinta de a se accesa fonduri pentru proiectul “Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Prahova” din banii pusi la dispozitie de Uniunea Europeana prin fondurile de coeziune. Noua denumire a asociatiei este “Parteneriatul pentru managementul apei – Prahova” si continua, practic, preocuparile pentru indeplinirea conditiilor de eligibilitate impuse anterior de Programul SAMTID, in vederea finantarii unui amplu proiect al carui obiectiv este reabilitarea sistemului de alimentare cu apa in Prahova.
Modificarea denumirii a fost indicata de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, prin intermediul unui consultant de specialitate, astfel incat sa corespunda cerintelor accesarii sumelor necesare din Fondul de Coeziune.
In prezentul parteneriat sunt asociate, alaturi de Consiliul Judetean, 30 de localitati prahovene, colaborarea avand acelasi scop: realizarea, in comun, a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii aferente serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare.
Proiectul major al acestui parteneriat urmeaza sa fie depus pentru accesarea de fonduri europene si are o valoare de aproximativ 100 milioane de euro si, dupa cum am precizat, reprezentantii CJ Prahova se vor adresa, in principal, oraselor.
C.N.