Urmare a articolului intitulat „Don Quijote din Sinaia emigreaza in Spania”, aparut in Ziarul Prahova, in data de 15 aprilie, protagonistul acelui material, Doru Cernescu, a tinut sa mai faca unele precizari.
„Prima precizare se refera la faptul ca nu eu l-am actionat in instanta pe Vlad Oprea, ci Asociatia Civicsin si Liga Muncitorilor Prahova, asa ca nu este o actiune personala.
A doua precizare vizeaza «razboiul» pe care l-as fi dus impotriva «tuturor» organelor din conducerea tarii. E adevarat ca, la cateva luni dupa evenimentele din decembrie 1989, m-am manifestat impotriva lui Iliescu, prin lipirea de afise si colectarea de semnaturi in vederea sustinerii punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara, dupa cum este adevarat si ca, desi pe Constantinescu l-am sustinut pe durata intregului mandat, ulterior am constatat ca nu fusese cu nimic mai bun decat Iliescu. Acest din urma punct de vedere nu a fost, insa, o revolta impotriva «tuturor organelor din conducerea tarii», ci o nemultumire fata de evolutia societatii noastre dupa 1989, nemultumire care, e drept, s-a materializat prin redactarea catorva sute de epistole pe care le-am adresat forurilor competente: Parlamentul, Presedintia, Guvernul etc.
Daca am incercat sa obtin ceva din partea acestor foruri, nu pentru mine am facut-o, ci pentru toata lumea, plecand de la premisa ca, daca ne va fi tuturor mai bine, o particica din acest «mai bine» o sa-mi revina si mie, ceea ce ar fi fost destul.
Asadar, pot fi categorisit ca idealist, rupt de realitate, naiv sau oricum altcumva, dar nu un reclamagiu incurabil sau, Doamne fereste!, un pericol social – cum ar putea parea, mai ales ca, la un moment dat, autorul articolului se intreaba «de unde atata energie pentru o viata inchinata subversiunii?». Daca, insa, lupta impotriva minciunii, saraciei, abuzurilor, nedreptatilor si coruptiei este o actiune subversiva, ma declar un adept cu vechi state in domeniu”.