Primaria municipiului Ploiesti organizeaza, saptamana viitoare, o actiune menita sa-i invete pe ploiesteni modalitati de economisire a energiei, in cadrul programului Energie Eficienta Inteligenta (IEE), care sprijina implementarea politicilor Uniunii Europene in domeniul energiei regenerabile. Realizarea obiectivelor proiectului se va face prin participarea activa a cetatenilor, care vor fi informati pe aceasta tema, incepand de saptamana viitoare, in trei puncte amplasate in centrul Ploiestiului si in cartierele Vest si Nord.
Programul Energie Eficienta Inteligenta are drept scop sa ajute comunitatile sa reduca poluarea si consumul de energie a sistemelor folosite pentru iluminatul stradal. Ideea de baza de la care s-a pornit in acest proiect este o previziune a Comisiei Europene conform careia, pana in anul 2010, emisiile de dioxid de carbon s-ar putea reduce cu 180 milioane de tone daca s-ar folosi produse eficiente din punct de vedere energetic.
Prin acest proiect, muni-cipalitatea va fi ajutata sa achizitioneze echipamente care vor furniza o energie mai eficienta. Spre exemplu, una dintre masuri poate fi schimbarea lampilor pe baza de vapori de mercur cu un alt tip de lampi, care contin vapori de sodiu si care ar reduce consumul de energie cu pana la 30 de procente.