De-acum, nu mai este de glumit
Incet dar sigur, “caravana” primului esalon fotbalistic din Romania se apropie de finala. Un finis care poate aduce surprize atat in ceea ce priveste castigatoarea titlului de campioana, cat si echipele care vor trece la…matineu.
La “varf”, militarii din Ghencea au o misiune extrem de dificila pe malul Dunarii, acolo unde “otelarii” galateni vor sa-i… topeasca ! Nici ceferistii clujeni nu au un meci usor la Arad, “Batrana Doamna“ – in postura inedita de “lanterna rosie” jucandu-si ultima sansa, care este doar teoretica, de a ramane in Liga lui Mitica. Daca ei sunt condamnati sa retrogradeze, fotbalistii aradeni stiu ca meciurile dintre cele doua echipe sunt derby-uri adevarate, de traditie, tocmai de aceea este de asteptat un meci deloc usor pentru clujeni.
In subsol, echipa din Piatra Neamt, daca astazi nu se va agata de puncte la Bistrita, ea va avea o misiune ingrata si cu greu mai poate spera ca la anul sa se regaseasca in primul esalon. Daca s-a putut castiga la Vaslui, de ce nu s-ar intampla acest fapt si la… Bistrita? Un meci al durerii se va juca… la baionete, la Mioveni, acolo unde gazdele n-au voie sa faca vreun pas gresit, in vreme ce “rechinii” lui Ion Marin stiu ca un succes acolo, intr-un meci de sase puncte, inseamna “colacul salvator”.
O importanta uriasa, pentru toate competitoarele implicate in duelul pentru evitarea retrogradarii, o are partida de la Cluj, “sepcile rosii” vrand sa umileasca “steluta” lui Becali, pe care doreste s-o aiba, ca partenera de intrecere, la anul, in divizia secunda.
Dar iata tabloul complet al acestei etape:
* Vineri: Gloria Bistrita – Ceahlaul; Poli Timisoara – “U” Craiova
* Sambata: SC Vaslui – Poli Iasi; UTA-CFR Cluj; Otelul Galati – Steaua; Rapid – Pandurii
* Duminica: Dacia Mioveni – Farul; “U” Cluj – Gloria Buzau; Dinamo – Unirea Urziceni.
Nelu STEFANESCU