Puciul merge mai departe

Razboiul continua intre cele doua „factiuni” aparute in PSD Azuga, dupa plecarea lui Adrian Purcaru la PD-L. Dupa o zi de pace, cand gruparea presedintelui Glesnea si a candidatului pentru functia de primar, Mihai Gheorghe, a parut sa fi cazut la pace cu gruparea „demisilor” Richea, Galcescu si Comarniceanu, alaltaieri seara, intre cele doua tabere, s-a reinstaurat tensiunea.
Daca, dupa lungi discutii purtate in seara zilei de miercuri, lui Richea, Galcescu si Comarniceanu le fusesera reconfirmate pozitiile de vicepresedinti si de membri ai biroului politic, la intalnirea programata dupa o zi – la care ar fi trebuit sa fie continuate discutiile de miercuri, in vederea largirii biroului, de la 11 la 15 membri – gruparea Glesnea – Gheorghe nu si-a mai facut aparitia, boicotul celor doi fiind interpretat de catre Richea & Co drept o neasumare a acordului dat cu o seara in urma.
Consensul din seara zilei de miercuri nu fusese obtinut deloc facil, ci cu un consum mare de nervi si transpiratie, la impacarea provizorie a celor doua factiuni punand umarul si seful pesedistilor sinaieni, Ion Dilirici.
Calea spre firavul acord fusese strabatuta pe un drum cat se poate de hurducat, deoarece, din cate se pare, gruparea Glesnea – Gheorghe nu venise cu mana goala la sedinta de miercuri a biroului politic, ci cu aproximativ alti 40 de adepti, incercand sa transforme reunirea biroului politic in adunare generala – astfel incat sa-i puna in inferioritate numerica pe Richea, Galcescu si Comarni-ceau, si sa voteze din nou demiterea acestora din conducerea organizatiei, asa cum, in absenta celor trei, votasera si cu o saptamana in urma. La interventia lui Dilirici, adeptii au fost, insa, intorsi catre casele lor, astfel incat discutiile s-au purtat doar intre membrii celor „doua” birouri – cel nou, votat de o adunare generala neconvocata statutar si cel vechi, care a supravietuit plecarii lui Purcaru din partid.
„Am incercat sa gasim solutii pentru a nu sifona, si mai tare, imaginea partidului in oras. Desi consider ca as fi fost un candidat mai bun decat Gheorghe, dand dovada, zic eu, de ratiune, am acceptat sa-l sustinem pe Mihai Gheorghe pentru functia de primar, deoarece el fusese confirmat de biroul judetean”, a povestit Richea in ce a constat concesia taberei pe care o reprezenta, la intalnirea de miercuri. „Joi seara, insa, atunci cand stabilisem sa ne intalnim, pentru a face propuneri pentru largirea biroului, de la 11 la 15 membri, Glesnea nu a mai venit la intalnire”, a continuat „fostul” vicepresedinte al PSD Azuga. Richea declara ca va incerca sa ia legatura cu conducerea judeteana a partidului pentru a arata ca excluderea sa din biroul politic a fost facuta in mod nestatutar si ca Glesnea nu si-a respectat angajamentul dat miercuri, in prezenta sefului PSD Sinaia.
Presedintele PSD Azuga, Iulian Glesnea, nu ne-a raspuns la telefon, pentru a ne spune versiunea sa despre motivul neprezentarii la intalnirea programata joi.
Sub protectia anonimatului, surse din PSD Azuga ne-au declarat ca gruparea Glesnea – Gheorghe ar avea acordul conducerii judetene pentru inlaturarea lui Richea, Galcescu si Comarniceanu, acesta fiind si motivul pentru care Glesnea si Gheorghe nu s-au mai obosit sa participe la intalnirea de joi seara. Suportul social-democratilor din conducerea PSD Prahova fata de factiunea condusa de Glesnea ar avea drept principala cauza frustrarea foarte mare pe care acestia au simtit-o in momentul in care Adrian Purcaru a parasit partidul. Glesnea fiind cel care a condus organizatia pesedista din Azuga in ultimii patru ani, biroul PSD Prahova il considera unul dintre „loialii” cei mai de incredere, dandu-i mana libera pentru reorganizarea social-democratilor din localitate.
Fata de cea mai importanta acuzatie pe care Glesnea i-o aduce lui Richea – buna relatie personala cu actualul primar – Richea continua sa se apere: „Nu exista dovezi materiale care sa demonstreze ca eu l-as sustine pe Purcaru”.
Ionut STANESCU