Desi ar mai fi ceva timp pana la Sarbatoarea Pastelui, tot mai multi cetateni au inceput sa se aprovizioneze, inca de pe acum, cu carne de miel sau de ied, in ideea ca, mai tarziu, preturile vor creste semni-ficativ. Trebuie stiut, insa, ca, pentru comercia-lizarea carnii de miel este obliga-torie detinerea certificatului de sanatate publica veterinara si a marcii de sanatate. Multi ciobani sau proprietari de stane invoca, insa, faptul ca nu se pot incadra in aceasta prevedere legala, deoarece, in judet, nu exista niciun abator specializat pentru sacrificarea mieilor si a iezilor. Dupa cum avea sa ne confirme, ieri, directorul Directiei Sanitar-Veterinare Prahova, Mihai Terecoasa, aceasta problema a fost rezolvata, in sensul ca un numar de sase abatoare specializate in sacrificarea porcilor au primit, oficial, derogare ca, pana la 30 aprilie a.c., sa se poata taia si miei sau iezi. Este vorba despre abatoarele din Ploiesti, Manesti, Strejnic, Barcanesti, Ceptura si Posesti. Pana in ziua Pastelui, in aceste abatoare se estimeaza ca vor fi sacrificati aproximativ 4.000 de miei si iezi, manopera perceputa, in acest sens, fiind, probabil, egala cu cea din anul anterior: 100.000 de lei vechi.
C. DUMITRU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorC A M P I N A