In cadere libera
Handbal Teleorman Alexandria – Petrolul Teleajen LukOil
42 – 39 (18 – 21)
Exact ca in melodia lui Tom Petty – “Free Fallin’” – echipa de handbal masculin din Divizia A, Petrolul Teleajen LukOil Ploiesti, vrea sa cada intr-un mare nimic, sa paraseasca lumea in care se afla, macar pentru putin timp.
Se pare ca nu se mai intampla nimic bine de ceva vreme pentru fosta formatie de renume a judetului Prahova. Cel putin pentru moment, problemele de ordin financiar cu care se confrunta clubul ploiestean de multi ani incoace au tocat, treptat, pana si dorinta handbalistilor de a evolua acceptabil pe terenul de joc. Astfel, in ultimele doua etape, echipa antrenata de Lucian Nicolae a irosit avantajul avut la pauza si a pierdut meciurile cu formatii pe care, la inceputul campionatului, le invingea fara probleme. Dupa Universitatea Valahia Targoviste, duminica a venit randul ultimei formatii a campionatului sa invinga gruparea petrolista, intr-un meci contand pentru etapa a IV-a a returului secund. Cu toate ca, in primele 30 de minute, s-au aflat la conducerea meciului, ploiestenii au reinceput sa comita greseli enorme, irosind ocazii bune de a marca. Scorul final avea sa fie 42 – 39 pentru Handbal Teleorman, echipa care a castigat, astfel, cel de-al treilea meci din campionat, urcand un loc in ierarhia generala.
In legatura cu situatia echipei Petrolul Teleajen, antrenorul Lucian Nicolae ne-a declarat, dezamagit: “La fel ca la Targoviste, am scapat jocul din mana, din cauza greselilor. Cauza principala o reprezinta conditiile de pregatire. Cu un singur antrenament pe saptamana, la care oricum nu au cum sa vina toti jucatorii, nu se poate progresa. Iar acest lucru se vede in jocul echipei”.
Prin urmare, caderea echipei ploiestene este cat se poate de libera, dupa un debut de campionat extraordinar, cand se afla in lupta pentru ocuparea pozitiei a treia. In clasament, situatia este urmatoarea:
1. CS H&V Pitesti 25 24 0 1 897-525 48p;
2. SCM Brasov 24 20 1 3 840-658 41p;
3. Universitatea Craiova 25 13 1 11 713-705 27p;
4. Univ. Valahia Targoviste 24 12 0 12 689-717 24p;
5. Triumf Phoenix Calarasi 25 11 2 12 668-693 24p;
6. Petrolul Teleajen 25 10 1 14 652-717 19p*;
7. Handbal Teleorman 25 3 1 21 575-859 7p;
8. CSM Bucuresti 25 3 0 22 634-794 6p;
* Echipa penalizata cu 2 puncte – neprezentare.
Saptamana plina pentru juniori
La finalul saptamanii trecute, echipele prahovene de juniori, atat feminine cat si masculine, au avut un program plin. Din nefericire, formatia de juniori I a Grupului Scolar Industrial “1 Mai” Ploiesti, antrenata de antrenorul Ion Nicolae, care castigase seria C a campionatului, nu a reusit sa acceada in turneul final, dupa o lupta extrem de disputata. Echipa ploiesteana a incheiat pe locul cinci turneul desfasurat la Plopeni, inregistrand doua victorii (CSS Fagaras, CSS Galati), un rezultat de egalitate (Lic.Teo. Traian Vuia Resita) si doua infrangeri (LPS Piatra Neamt, Gr.Sc. Unirea Cluj). Totodata, in urma turneului de junioare II, disputat in Sala Sporturilor din Valenii de Munte, echipa antrenata de Mircea Anton, GSI “1 Mai” Ploiesti, si-a continuat seria de succese. Astfel, aceasta a obtinut patru victorii, inregistrand, insa, si un rezultat de egalitate. Cel din urma a venit chiar in meciul cu o alta formatie din Ploiesti, HC Activ, grupare aflata pe locul patru in clasament. In acelasi timp, echipa de junioare a liderei din Divizia A, CSM Ploiesti, si-a mentinut diferenta de puncte (11) avuta in fata urmaritoarei sale, aflandu-se pe locul doi.
Petre APOSTOL