Avocatul Andrei Volosevici, candidatul PD-L la functia de primar al Ploiestiului, a dat asigurari, ieri, intr-o conferinta de presa, ca in conditiile in care votul cetatenilor ii va permite sa ajunga primar, intregul corp profesoral si personalul auxiliar din invatamantul ploiestean vor beneficia de acordarea tichetelor de masa. Volosevici a apreciat ca, la fel ca personalul din administratie, si dascalii sunt indreptatiti sa primeasca acest ajutor material luna de luna, nu doar ocazional, sub forma bonurilor cadou. “Cu atat mai mult – a precizat el – se impune un asemenea demers in cadrul Consiliului Local cu cat, de 1 Martie, spre exemplu, dascalii ploiesteni nu s-au putut bucura de aceleasi drepturi ca si cei din judet, ei neprimind nici macar aceste bonuri cadou”.
Initierea unei asemenea masuri a fost explicata prin faptul ca, intalnirile pe care le-a avut in zilele din urma cu mai multi reprezentanti ai scolii, i-au permis sa afle problemele – unele chiar grave – cu care se confrunta scoala. De aici, concluzia ca “invatamantul ploiestean este una dintre cele mai importante teme care trebuie sa stea in fata administratiei locale”. In acest context, pe langa salariile mici ale lucratorilor din invatamant, Volosevici a criticat “nesiguranta din scoli – la ore, in pauze si in incinta acestora”, precum si “nemultumirea parintilor care, desi platesc impozite si taxe locale, efectul acestei contributii nu se regaseste si in conditiile de invatamant”. Tonul discursului sau a devenit de-a dreptul acuzator atunci cand a abordat “sistemul neoficial de taxare a parintilor prin fondul clasei, al scolii sau pentru paza“, ca si greutatile pe care aceiasi parinti le intampina atunci cand isi dau copilul la o gradinita sau la o scoala.
“Odata ajuns primar – avea sa asigure Andrei Volosevici – ma voi considera dator sa militez pentru inlaturarea grabnica a acestor necazuri din invatamant, care au ajuns sa fie cunoscute si neacceptate pana si de copii”.
Leon CHIRILA