Liderii PSD si PNL, reuniti joi seara intr-o intalnire informala intr-o vila de protocol, nu au ajuns la o intelegere, deocamdata sansele unei colaborari preelectorale fiind minime, dupa cum sustin surse social-democrate.
Potrivit surselor citate, liberalii i-ar fi anuntat pe pesedisti ca doresc sa mearga singuri la locale pentru ca o colaborare cu pesedistii le-ar aduce mai degraba dezavantaje. Cei de la PNL le-ar fi spus social-democratilor ca PSD va castiga aproape toate consiliile judetene si i-au intrebat la ce ar folosi lor ca in turul doi sa-i ajute sa obtina si majoritatea primariilor.
Liderii PSD le-au sugerat oamenilor lui Tariceanu ca pun prea multe conditii pentru un partid aflat in situatia lor si au aratat ca in aceste conditii liberalilor le va fi si mai greu in campanie in lipsa unui pact de neagresiune. Cei de la PSD le-au mai replicat liberalilor sa-i considere de acum inainte partid de opozitie.
La intalnirea dintre conducerile celor doua partide au participat din partea PSD Mircea Geoana, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Titus Corlatean, Constantin Nita, in timp ce PNL ar fi fost reprezentat de Calin Popescu Tariceanu, Dan Motreanu.
Surse PSD sustineau, inaintea de a se vedea cu liberalii, ca aceasta ar fi ultima intalnire si ca liderii partidului asteapta un raspuns transant din partea liberalilor.
La reuniunile precedente, PSD a cerut pact de neagresiune la alegerile locale, sustinerea candidatilor in turul al doilea, la primarii si Consilii Judetene, precum si incheierea unei intelegeri pentru o guvernare comuna dupa viitoarele alegeri generale. In replica, liberalii au fost de acord doar cu incheierea de intelegeri punctuale, la nivelul organizatiilor, in vederea alegerilor locale.