Creierul si stomacul – punctele nevralgice
Medicii au gasit secretul imbatranirii lente si frumoase. Acesta se bazeaza pe controale de preventie la medic, o alimentatie recomandata de nutritionist si un creier linistit.
Totul pleaca de la creier si de la stomac. Vinul rosu, ceaiul verde si condimentul curry sunt trei ingrediente ale unei alimentatii care ne va face sa aratam trasnet si la 45 de ani – varsta de la care, spun specialistii, trebuie sa incepem sa ne facem griji ca organismul ne imbatraneste. Cele trei ingrediente nu trebuie consumate in exces, dar un pahar de vin rosu, patru cani de ceai verde si o cantitate normala de curry in mancare, in fiecare zi, sunt antioxidanti care mentin tinere celulele corpului nostru.
Specialistii spun insa ca o alimentatie sanatoasa trebuie corelata cu un somn bun – sase-opt ore de repaus intr-o camera fara telefon mobil, fara conexiune wireless la internet, fara radio-desteptator si fara televizor.
In plus, nu trebuie sa ne stresam, sa ne enervam sau sa ne suparam. Toate acestea omoara neuronii. Trebuia sa mai adaugam si faptul ca fumatul este extrem de nociv? Imbatraneste pielea, consuma vitaminele E si C din organism si intoxica celulele.