Ministerul Mediului si Dezvoltarii a trimis o atentionare meteorologica „cod galben” catre 42 de prefecturi din tara – Prahova fiind printre acestea – avertizand ca ieri si astazi vor fi intensificari de vant, iar la munte va ninge viscolit.
Atentionarea vine din partea Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), care a anuntat ca, in intervalul 27 ianuarie, ora 3.00 – 28 ianuarie, ora 15.00, vantul va prezenta intensificari in toate regiunile, cu viteze care temporar vor atinge 60-70 de kilometri pe ora.
In zonele montane vantul va sufla tare, cu peste 100 de kilometri pe ora si vor fi ninsori viscolite, insemnate cantitativ.
Politia romana atentioneaza conducatorii auto ca: „Pentru evitarea implicarii in accidente, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare.
De asemenea, acestia atrag atentia ca zapada viscolita de vant ori topita se poate transforma, sub influenta vantului, in „pete” de gheata, cu atat mai periculoase cu cat creeaza sectoare cu aderenta diferita. In majoritatea cazurilor, in astfel de situatii, autovehiculul nu mai poate fi controlat, mai ales la viteze ridicate. Se recomanda in acelasi timp evitarea opririi sau stationarii in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe.