Chiar la intrarea in sediul PNL Sinaia, birou pentru amenajarea caruia liberalii par sa nu fi facut deloc economie la bani, poate fi vazuta caroseria unui Oltcit preistoric, autoturism pe care rugina pare sa fi pus definitiv stapanire. Cum poate edilul Vlad Oprea, mare amator de Mercedesuri, sa se impace cu prezenta acestei sandramale chiar pe prispa sediului PNL este o necunoscuta.
De ce nu ridica si indepar-teaza Primaria acest conglomerat de tabla, vizibil de toti cei care intra si ies in Sinaia, este iarasi o necunoscuta.
Stefan Vlaicu, seful Corpului de Control al primarului, ne-a spus ca reprezentantii Primariei nu ar avea voie sa ridice, cu de la ei putere, Oltcitul, decat daca peticul de pamant pe care masina zace ar face parte din domeniul public. „Din cate stiu, in cladirea invecinata, locuiesc mai multi proprietari, imobilul avand o curte proprie, chiar daca nu este delimitata printr-un gard. Autoturismul pare ca se gaseste in aceasta curte”. Doar in situatia in care se constata ca masina nu mai este inmatriculata, iar caroseria sa polueaza mediul, inspectorii Primariei le-ar putea impune proprietarilor sa o scoata din curte si sa o duca la un centru de colectare a deseurilor metalice – mai spune Vlaicu.
„In trecut am mai ridicat cateva masini foarte vechi, parasite pe domeniul public. Dupa ce le-am dus la ADPP Sinaia, a trebuit sa ne rugam de proprietarii autoturismelor res-pective sa le ia si sa le predea la Remat. A fost prima actiune de acest gen. Pentru a repeta aceasta operatie, ar trebui ca, mai intai, sa avem la dispozitie un teren unde sa depozitam aceste masini. Daca proprietarii lor nu ar veni sa le ia de aici in termenul spus de noi, atunci, pentru fiecare zi de intarziere, i-am putea percepe proprietarului o taxa. Deocamdata, nu avem un astfel de teren, unde sa ducem masinile parasite”.
(I.S.)