Alesii locali din Azuga au facut, ieri, o excursie de documentare in statiunea Poiana Brasov, initiativa acestei deplasari apartinand unor consilieri de la mai multe partide. „Dorim sa vedem cum s-au organizat cei din Poiana Brasov, in special admi-nistratorii domeniului schiabil, pentru a ne inspira si noi, in masura in care va fi posibil, dupa modelul lor. Pentru Romania, aceasta statiune este un reper, singura cu adevarat cunoscuta in strainatate”, ne-a declarat primarul Adrian Purcaru, inainte de a pleca la Poiana Brasov. „In principal, am dorit sa ne intalnim cu directorul general al societatii Ana Teleferic, societate care detine toate instala-tiile de transport pe cablu din Poiana Brasov – ne-a spus consi-lierul Nistor Richea, unul dintre initiatorii excursiei. Statiunea Poiana Brasov tocmai a beneficiat de un studiu de fezabilitate intocmit de o firma de proiectari din Austria, pe baza unei licitatii organizate de Consiliul Judetean Brasov, studiu care vizeaza reabi-litarea si modernizarea intregului domeniu schiabil: extinderea partiilor, amenajarea unor instalatii de zapada artificiala – cu lacuri artificiale pentru inzapezire etc. Am vrut sa vedem studiul de fezabilitate realizat de austrieci si apoi am facut o deplasare pe teren. O parte dintre colegii nostri n-au mai fost de mult in Poiana Brasov. E cea mai importanta statiune de iarna a Romaniei, din toate punctele de vedere: si ca numar de locuri de cazare, si ca lungime a partiilor, si ca instalatii de transport”, a incheiat Richea.
Cu o zi in urma, consilierii PNL anuntasera ca nu au de gand sa onoreze invitatia la Poiana Brasov, considerand ca acest drum ar fi inutil. „Problemele orasului Azuga sunt in Azuga, si tot in Azuga pot fi gasite caile de rezolvare a lor. Eu, unul, n-am ce vedea nou in Poiana Brasov. Am fost acolo de cateva zeci de ori pana acum”, ne-a spus consilierul liberal Gabriel Popescu.
Aceasta insa este o forma de dizidenta pe care liberalii par sa fi adoptat-o de putina vreme. In ur-ma cu zece luni, atunci cand „auto-buzul” alesilor azugeni a mers toc-mai pana in Muntii Pirin din Bulgaria, in scopul unui „schimb de experienta” cu foarte moderna sta-tiune Bansko, toti liberalii din Consi-liul Local au raspuns pozitiv la apel. Costurile excursiei din primavara lui 2007 fusesera suportate de o firma privata din oras.
Ionut STANESCU