Un ploiestean, in lotul de tineret al tarii
Ieri seara, echipa nationala de handbal masculin tineret a debutat in cadrul unui turneu de pregatire care se desfasoara in Sala Radu Voina, din Sighisoara, evoluand in compania Ungariei. In cadrul lotului formatiei tricolore se afla si Vlad Stoica (in foto), unul dintre componentii echipei din Liga Nationala Uztel Ploiesti. Alaturi de el va mai evolua si Bogdan Florea, fostul sau coechipier de la gruparea ploiesteana, din turului campionatului, acesta semnand pentru patru ani cu echipa Poli Izometal Timisoara.
La turneul de la Sighisoara, reprezentativa tarii noastre se va mai intalni astazi, de la ora 19, cu selectionata Rusiei si maine, de la ora 12, cu echipa Serbiei. Astfel, daca in formatia de seniori a Romaniei Uztel nu mai are niciun reprezentant de ceva vreme, la tineret valorile prahovene inca exista.
Cel mai recent turneu de pregatire sustinut de formatia tricolora a avut loc la finalul lunii decembrie, in Budapesta, unde aceasta a pierdut toate cele trei intalniri cu echipa tarii gazda – Ungaria.
Competitia organizata la Sighisoara reprezinta primul turneu de pregatire al echipei nationale de tineret din acest an, unul in care tara noastra va organiza, la sfarsitul lunii iulie – inceputul lunii august, faza finala a Campionatului European sub 20 de ani.
Petre APOSTOL