Cristi Nica, pe „ruta”

Antalya – Lisabona
Arbitrii de lot republican pregatesc, cu mare atentie, debutul de sezon, incercand sa se puna la punct atat cu probele fizice cat si, in special, in privinta celor teoretice.
Asa se face ca un grup de opt arbitri prahoveni, compus din Cristian Nica, presedintele Comisiei Judetene de Arbitri Fotbal Prahova, Mugurel Draganescu, Eduard Crangasu – toti trei fiind arbitri de prim esalon, Ionut Borcan si Ciprian Geambazu – din lotul secund si alti trei cavaleri ai fluierului din Liga a III-a, Haralambie Ion, Cristian Lefter si Andrei Antonie, vor pleca in Antalya.
Practic, in perioada 9-17 februarie, arbitrii mai sus nominalizati vor participa la un curs intensiv de pregatire, organizat de comisia de resort din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, la finele caruia se vor da obisnuitele testari scrise si fizice.
Arbitrul asistent cu ecuson FIFA, din Ploiesti, Cristian Nica (in foto) va sta in cunoscuta statiune Antalya numai patru zile pentru ca, pe data de 14 februarie, alaturi de „centralul” bucurestean Alexandru Tudor si constanteanul Aurel Onita – deci o brigada de arbitri din Romania – vor oficia un meci international la Lisabona. Cei trei cavaleri ai fluierului vor arbitra meciul contand pentru „16”-cimile Cupei UEFA dintre echipele Benfica Lisabona si formatia germana Nurenberg.
Se poate spune ca anul a inceput destul de bine pentru unul dintre cei mai buni arbitri asistenti din Romania. Desigur, ar fi de dorit ca si colegii sai sa-i calce pe urme.
Nelu STEFANESCU

A urcat la munte si Neacsu

Fiindca „dinamovistul – francez” Youssouf Kante nu participa la pregatirea CSM-ului de la Predeal si cum, in locul acestuia, fusese imprumutat, pentru divizionara secunda Dinamo II, juniorul atacant Alin Neacsu, conducerea clubului ploiestean a hotarat sa-si readuca acasa capitalul.
Mai exact spus, pana la luarea unei decizii definitive in ceea ce priveste aceasta dubla mutare de jucatori, Vivi Rachita a decis sa-l includa in programul de pregatire a echipei sale si pe Neacsu, care a reusit, in turul actualei editii de campionat, sa inscrie si doua goluri. Astfel, acum, in cantonamentul centralizat de la Predeal, staff-ul tehnic al „lupisorilor galbeni” are sub supraveghere un numar de cinci juniori ! Conducerea tehnica a echipei a stabilit, deja, doua meciuri amicale. Primul dintre ele se va disputa, joi – 24 ianuarie – la Ghimbav, in compania colegei de serie din localitate. In ziua revenirii in urbea „aurului negru”, pe data de 26 ianuarie, pe stadionul „Ilie Oana” sau pe „Astra”, fotbalistii ploiesteni vor sustine un nou joc de verificare, in compania formatiei de liga secunda FCM Targoviste.
Cu alte cuvinte, Vivi le „piteste” elevilor sai mingea, timp de zece zile, perioada in care fotbalistii sai vor „inghiti” zeci de kilometri !
Nelu STEFANESCU

Plecat la… dusmani

„Exmatriculat” de la FC Petrolul Ploiesti, Florin Parvu a ales, in cele din urma, echipa unde urmeaza sa evolueze, aceasta fiind o contracandidata a petrolistilor pentru promovare, CS Otopeni !
Ramas liber de contract, cazand la pace cu staff-ul administrativ al gazarilor, renuntand la doua oferte serioase din prima liga, in ultimul moment Parvu a semnat pentru CS Otopeni pentru o perioada de sase luni, cu optiune de prelungire a contractului pentru inca un an daca echipa va promova in Liga I !
In discutia purtata, acesta ne-a spus: „Nu ma asteptam ca noul antrenor sa renunte la serviciile mele ! Dar, daca aceasta a fost optiunea sa, eu ce pot sa mai zic ?!”.
Totusi acesta a mai adaugat: „Am ramas in relatii foarte bune cu domnii Bercea si Edy Alexandru, care n-au avut obiectii la adresa mea, primind documentele necesare transferului fara vreo pretentie.”
Valoarea fotbalistului Parvu si cea a noii sale echipe din Otopeni l-au determinat pe acesta sa mai spuna: „Trebuie sa pun umarul ca echipa la care voi evolua sa promoveze, lucru de care sunt convins pentru ca altfel nu m-as fi dus acolo !” In aceasta dimineata, fotbalistul se va alatura noilor sai colegi de echipa aflati in cantonamentul centralizat de la Predeal.
Cum gruparea bucuresteana ocupa locul secund, promovabil, n-ar fi exclus ca, din sezonul viitor, Parvu sa revina pe esichierul primului esalon fotbalistic din Romania.
Nelu STEFANESCU

Cuvantul de ordine: disciplina

Odata cu reluarea activitatii competitionale din acest an, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Prahova, prof. Silviu Crangasu, doreste sa introneze un climat sever de disciplina la nivelul tuturor structurilor componente ale miscarii fotbalistice, incepand cu comisiile de specialitate, conducatorii de echipe, antrenorii si, bineinteles, jucatorii si arbitrii.
In acest sens, la finele acestei luni, mai exact vineri 25 ianuarie, va convoca o sedinta de Birou Executiv in cadrul careia va dezbate pe ordinea de zi nu mai putin de zece puncte. Primordiale vor fi remanierea si completarea membrilor Comisiei de Apel a AJF Prahova, in cadrul careia sa acceada persoane competente, a caror moralitate sa nu fie pusa la indoiala.
Mai mult decat atat, Crangasu va propune Biroului Executiv ca in comisiile de disciplina sa fie prezent si cate un reprezentant al echipelor participante in competitiile coordonate de AJF Prahova, tocmai pentru a elimina suspiciunile legate de sanctiunile administrate jucatorilor care „sar calul” si creeaza probleme propriei grupari, arbitrilor si reprezentantilor organelor de ordine – politie sau politie comunitara.
Tot Crangasu ne-a mai informat ca, in Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiesti, urmeaza sa inceapa un turneu de sala, la care participa peste 20 de echipe din Liga „A” , „B” si chiar „C” din judet. Numai ca, pana la aceasta ora, conducerea Directiei pentru Sport a judetului Prahova (D.S.J.) nu a pus la dispozitia AJF-ului programul de pregatire al echipelor de baschet, handbal si volei, pentru a se intocmi si calendarul competitiei fotbalistice care se disputa in aceeasi locatie an de an.
Nelu STEFANESCU

Debut cu victorie

* FCM Campina – Tricolorul Breaza 2-0 (1-0)
La o saptamana dupa reunirea lotului divizionarei secunde FCM Campina, echipierii acesteia au sustinut un prim joc de verificare, in compania „vecinilor” de la Tricolorul Breaza, care activeaza in Liga a III-a – partener traditional de pregatire al trupei prezidate de Dan Stefan Chitu. Dincolo de rezultatul acestei prime partide, antrenorii Municipalului – Imilian Serbanica si Cristian Dumitru – se aratau multumiti dupa joc de dispozitia la efort a elevilor lor, si asta pentru ca starea gazonului – acoperit cu un strat consistent de zapada – nu a permis realizarea unui joc prea tehnic, in care sa fie evaluata valoarea jucatorilor aflati in probe sau imprumutati de la diverse alte echipe.
Dupa 90 de minute de joc aprig, campinenii s-au impus cu scorul de 2-0, prin golurile realizate de Baia (min. 17) si Jecu (min. 86), ambii finalizand, din apropiere, faze elaborate de atac ale Municipalului. FCM Campina si Tricolorul Breaza se vor revedea intr-un nou joc de pregatire sambata, tot de la ora 11.00.
* FCM Campina: Plachta – Defta, Marciu, Aristan, Cristea, Ticlea, Marcu, Bogdan Andronic (20 ani, jucator imprumutat de la Progresul Bucuresti), Jecu, Ene, Baia. Au mai jucat: D. Mihai, Schweffer – Dragomir, Ad. Visan, M. Tudor, O. Tudor, Mihai Caldaroiu (junior, CSS Nucet). Antrenori: Imilian Serbanica, Cristian Dumitru.
* Tricolorul Breaza: Blidaru – N. Ghita, Petcu, Costache, Marian Ispir (Concordia Chiajna), Olteanu, Patrascu (ambii de la Caraimanul Busteni), G. Ghita, Topala, Negotei, M. Visan. Au mai jucat: Anghelache (Caraimanul Busteni) – Picior (Petrolul 95 Ploiesti), Enache, Pescaru, A. Stoica, And. Stoica. Antrenori: Florin Stancioiu, Costin Plavache.
Alexandru NECULAI