Rezultate peste asteptari
La Bacau, in cadrul Campiona-tului National Universitar de atletism in sala, repre-zentantul Clubului Sportiv Universitar Ploiesti, Marius Petrache, a depasit orice asteptare, obtinand doua medalii de argint. Student al Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti, la facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica, Marius a reusit rezultate apropiate de recordurile sale personale in cadrul celor doua probe la care a luat parte: triplusalt si saritura in lungime. Sportivul ploiestean are de unde invata tehnici speciale de pregatire, fiind antrenat chiar de doamna lector doctorand, maestra a sportului, Mirela Dulgheru, fosta campioana mondiala universitara si meda-liata cu bronz la Jocurile Olim-pice de la Barcelona, din 1992. Aceasta a fost prima competitie a sezonului, Marius avand o evolutie atat de buna datorita calitatilor fizice dobandite in perioada de pregatire generala, acum urmand cea de pregatire tehnica specifica. Petrache a fost printre putinii sportivi care frecventeaza cursurile unei facultati fara profil de educatie fizica din cadrul concursului.
Dupa cum ne-a precizat antrenoarea Mirela Dulgheru: “Performantele atletului nostru se datoreaza, in mare parte, si eforturilor depuse de catre conducatorii Clubului Sportiv Universitar, care, la sfarsitul anului 2007, i-au echipat cores-punzator si la standarde inalte pe sportivi, fapt ce sunt sigura ca i-a sensibilizat si ambitionat pe componentii clubului, dar, totodata, si pe tehnicieni”.
Dorinta doamnei antrenor Mirela Dulgheru este ca Marius sa devina primul atlet student al Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti care sa participe la un Campionat Mondial Universitar, avand cre-dinta ca prezenta numelui si a culorilor universitatii prahovene printre cele de marca din intreaga lume ar fi o onoare si o mandrie de proportii.
Juniorii prahoveni
si-au demonstrat valoarea

In acelasi timp, la Bucuresti, in sala Complexului Sportiv National “Lia Manoliu”, a avut loc prima etapa a concursului national “Grand Prix – Distrigaz Sud”, rezervat juniorilor II.
Atletii prahoveni s-au numarat printre protagonistii de la nivel inalt ai competitiei, George Preda, de la CS Telecom-Petrom – CS Targoviste, si Georgeta Vlad, de la CS Petrom Ploiesti, fiind cei doi care si-au adjudecat victoria in probele individuale, in cele de 3.000 metri, respectiv aruncarea greutatii.
O alta victorie trecuta in contul reprezentantilor judetului nostru a fost cea a echipei de stafeta fete – 4×2, de la CSS Ploiesti, alcatuita din Ioana Dumi-trache, Catalina Sandu, Sorana Pescaru si Beatrice Andrei (in foto).
Totodata, au mai castigat medalii de argint Codrut Dumitru (CS Petrom Ploiesti), in probele de triplusalt si saritura in lungime, Tatiana Duricu (GSI Petrol Campina), in proba de saritura in inaltime, aceasta castigand si una de bronz, in intrecerea de 60 metri garduri.
Bronz au mai castigat Beatrice Andrei (CSS Ploiesti), in cadrul probei de 800 metri, si Vlad Coman (CS Petrom Ploiesti), la cea de saritura in lungime.
La startul concursului desfasurat in Capitala s-au aflat 139 de atleti (56 fete si 83 baieti), proveniti de la 37 cluburi din tara.
Petre APOSTOL