Forul mondial de fotbal a anuntat ieri ca trei jucatori au ramas in cursa pentru castigarea titlului de cel mai bun fotbalist al anului, Cristiano Ronaldo, Kaka si Lionel Messi, in timp ce pentru titlul la categoria feminina concureaza Cristiane, Marta si Birgit Prinz.
Jucatorii alesi pentru premiul de cel mai bun fotbalist acordat de FIFA au fost selectati dintr-o lista de 30 de jucatori, in urma voturilor acordate de antrenorii si capitanii echipelor nationale de fotbal din intreaga lume, iar ei au ales din 30 de fotbalisti si 26 de candidate.
La categoria feminina, doua dintre nominalizate au mai castigat titlul, Marta (2006), iar Birgit Prinz (2003, 2004 si 2005). Clasamentul va fi anuntat luni, 17 decembrie, in cadrul galei FIFA World Player, care va avea loc la Zurich, pentru a patra oara consecutiv. In cadrul evenimentului se va acorda si premiul pentru cel mai bun jucator de la CM Under 17, germanul Toni Kroos, pentru CM Under 20 din Canada, argentinianului Sergio Aguero, dar si premiul pentru cel mai bun fotbalist de la Campionatul Mondial de fotbal pe plaja, brazilianul Buru.