Consilierii cumpara de 500 de lei prietenie de la angajatii Primariei

Membrii Consiliului Local Comarnic au hotarat ca angajatii Primariei sa beneficieze de stimulente financiare in luna decembrie, fondul total al acestor retributii fiind de 39.000 de lei. Cea care a propus aceasta masura a fost consiliera Minerva Stanciu, social-democrata explicandu-si proiectul de hotarare prin faptul ca, anul acesta, bugetul localitatii este excedentar. Mai mult decat atat, pesedista a sustinut ca, prin acordarea primelor, relatia dintre consilieri si functionarii Primariei se va mai „detensiona” – stiut fiind conflictul dintre edilul Dorian Botoaca si membrii Consiliului Local.
Desi nu au avut nimic impotriva acordarii acestor stimulente, consilierii au intampinat dificultati atunci cand a venit vorba sa hotarasca impartirea fondului de prime. Amintindu-le tuturor ca lupta sub steagul social-democratiei, initiatoarea proiectului a dorit ca bonusurile sa fie egale, in valoare de 500 de lei, indiferent de functia si de responsabilitatile salariatilor. Totusi, consiliera nu a uitat sa-i invite pe „colegii liberali” sa sugereze alti algoritmi de distribuire a primelor. Eventual, in acord cu principiile „de dreapta”: fiecaruia dupa volumul de munca prestat in luna decembrie. Acest imbold nu a fost deloc pe gustul viceprimarului liberal Sorin Peticila. „Cei mai multi dintre salariatii Primariei au salarii mici. Singurii care castiga mai bine sunt sefii de birouri sau cei care au sporuri. Criteriul alocarii acestor fonduri nu poate fi decat unul singur: la toata lumea la fel. Fie ca sunt simpli muncitori, fie ca fac parte din personalul contractual, fie ca sunt sefi. Totusi, daca ar fi fost dupa mine, eu as fi acordat aceste prime in cuantumuri invers proportionale cu salariile pe care functionarii le au. Celor care au salarii mari – o prima mai mica, celor care au salarii mici – prime mai mari”, a spus Peticila, contrariind asteptarile colegei sale social-democrate. Pana la urma, Consiliul a aprobat acordarea unei prime de cate 500 de lei pentru fiecare angajat.
„V-as fi calcat cu masina”
Nu a trecut mult insa dupa consemnarea acestui act de „mizericordie” din partea Consiliului Local, ca relatiile dintre membrii forului delibe-rativ al orasului si angajatii Primariei au avut parte de un nou „scurtcircuit”. Supa-rata pe felul in care unii dintre consilieri i se adresasera, directorul economic al Primariei, Dorina Scumpu – venita sa explice ros-turile unei rectificari bugetare – s-a ridicat, s-a imbracat si a iesit din sala de sedinte, decla-rand ca a fost jignita.
Consilierul Doru Botoaca a tinut sa comenteze ofuscarea directoarei. „Inca o dovada ca nu stim sa ne purtam cu femeile! Daca i-ar fi vorbit cineva in acest fel sotiei mele, a doua zi, eu ma urcam cu masina pe el. Cu toate riscurile!”.
(I.S.)

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorHALELE CENTRALE (IV)