Alesii judeteni au votat pentru realizarea gradinii botanice

Dupa doua incercari esuate, la ultima sedinta de consiliu, consilierii judeteni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii “Amenajare a Gradinii Botanice din comuna Bucov”. Alesii au fost de acord cu aprobarea proiectului de hotarare respectiv, dat fiind ca, dupa cum am aflat, in urma discutiei pe care presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, a avut-o cu proiectantul investitiei, acesta din urma ar fi renuntat la mult-disputata forma a cladirii, aceea de piramida. Astfel, gradina botanica va fi ridicata sub forma unei cladiri normale si va avea un acvarium, un vivarium destinat expozitiilor de pasari, sere de expozitie si de productie, teatru de vara, cabinete de cercetare si laboratoare etc.
Incinta propriu-zisa va fi alcatuita din urmatoarele tipuri de gradini: franceza, italiana, japoneza, engleza, flora alpina, plante medicinale si aromatice, flora de campie si lunca, precum si plante mediteraneene si flora Extremului Orient.
Durata de realizare a investitiei va fi de sase ani, finantarea urmand a fi asigurata atat de la bugetul judetean, cat si din surse externe. Valoarea investitiei se ridica la 18.943.958 euro. Odata cu aprobarea documentatiei tehnice de catre CJ Prahova, proiectul poate fi depus pentru contractarea unui imprumut din fonduri ale Uniunii Europene.
C.N.