CSU Asesoft Ploiesti – Gaz Metan Medias (astazi, de la ora 19.00, in Sala Olimpia)
Echipa din Medias este revelatia acestui tur de campionat. Cu 7 victorii si doar 2 infrangeri, alb-negrii sunt pe locul al doilea, in spatele campioanei CSU Asesoft. Asa cum preconizam, campania de transferari purtata de Gaz Metan are rezultate, trio-ul Marjanovic-Bubanja-Dumitrescu aducandu-i pe ardeleni acolo unde nici nu visau. Oricum, Asesoft vrea sa demonstreze, printr-o victorie categorica in meciul de astazi, care este diferenta dintre CSU si celelalte combatante.
In afara de cei trei baschetbalisti mai sus mentionati, conducatorii lui Gaz Metan se pot declara multumiti de randamentul dat de strainii Rob Thomson (ruandez, pivot, 2,08 metri), Javier Mozica (american, fundas, 1,90 metri) si Edgar Cundas (leton, fundas-extrema, 1,97 metri). A fost adus si Mihai Corneliu Popa (conducator de joc, ex-Mobitelco), astfel ca banca de rezerve a ardelenilor este destul de lunga.
Mediasul a reusit un meci superb in compania celor de la Elba Timisoara, incheiat 119-111 pentru “gazari”, dupa doua reprize de prelungiri. Marjanovic si-a pus in valoare experienta si valoarea pe final de meci, facand inutile eforturile lui Brice Kabengele & Co.
De partea cealalta, Vladimir Arnautovic il va menaja pe Virgil Carutasu, capitanul Asesoftului urmand sa fie indisponibil pentru cel putin o saptamana. In partida cu Galatasaray, “ Gila” a fortat desi are doua degete fracturate.
Arbitrii care vor conduce duelul primelor doua clasate sunt Doru Vinasi, Mircea Serban si Laszlo Bukuresti, comisar din partea Federatiei Romane de Baschet fiind desemnat domnul Nicolae Danetiu.
Ionut Georgescu