Consilierii locali din Comarnic par sa fi luat decizia de a apela la ajutorul unei firme de consultanta in vederea atragerii de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii orasului. Onorand invitatia primarului Dorian Botoaca, la ultima reuniune a Consiliului Local, a participat un reprezentant al unei astfel de societati, care i-a informat pe alesi in legatura cu serviciile pe care firma sa le-ar putea pune la dispozitie.
Declarand ca societatea la care lucreaza are contracte cu mai multe primarii din Prahova, printre care Boldesti-Scaeni si Plopeni, reprezentantul firmei le-a spus consilierilor si ce speze ar trebui sa-si insuseasca administratia locala pentru a fi indrumata pe calea atragerii de fonduri structurale. Mai intai, o taxa de 14.000 de lei pe an, iar, dupa obtinerea finantarii, un comision de maximum 5 la suta din valoarea proiectului derulat. In caz ca proiectul nu se califica pentru finantare, firma de consultanta se obliga sa restituie cei 14.000 de lei incasati initial.
Desi majoritatea consilierilor au salutat ideea contractarii unui astfel de serviciu, unii dintre ei au avut rezerve in privinta platii initiale de 14.000 de lei, care, au sustinut acestia, ar obliga departamentul financiar al Primariei sa se abata de la principiile disciplinei contabile.
„Daca nu ne dati niciun ban la inceput, nici noi nu vom fi stimulati sa muncim pentru ca proiectul dvs sa devina castigator. Stiind ca, in cazul unui insucces, nu am fi obligati sa va rambursam nicio suma, ne-am concentra pe celelalte proiecte pe care le avem in administrare”, a raspuns invitatul.
Decizia de a contracta sau nu serviciile unei astfel de firme a ramas sa fie luata la o data ulterioara, eventual dupa consultarea ofertelor mai multor societati.
Primaria orasului Comarnic are, abia de la inceputul acestui an, un functionar care se ocupa de intocmirea proiectelor pentru atragerea fondurilor europene. Desi prestatia acestuia este considerata optima de majoritatea celor din administratia locala, necesitatea colaborarii cu o firma specializata in consultanta castiga tot mai mult teren la Comarnic.
(I.S.)

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorLa Comarnic,