Confruntari dificile

Acum, foarte aproape de finele acestui tur de campionat, echipele prahovene spera ca, prin rezultate, sa-si mai imbunatateasca situatia din clasament. Etapa, insa, nu le este tocmai favorabila.
* CSM FC Ploiesti – FC 1 Decembrie
Dupa ce, saptamana trecuta, au pierdut, in mod cu totul si cu totul neasteptat la Strejnic, in fata Conpetului, maine, elevii lui Vivi Rachita n-au voie sa mai faca inca un pas gresit. Calculul hartiei ii recomanda drept favoriti dar, sa nu uitam, ca fotbalistii oaspeti, neavand ce pierde, cu un lot de jucatori valorosi, pot incurca „itele” pe stadionul „Ilie Oana”,daca jucatorii ploiesteni nu vor trata,cu maxima responsabilitate, acest meci. Cu siguranta ca in tribunele stadionului vor veni, ca de obicei, numerosi suporteri care s-au atasat, trup si suflet, de „lupisorii” lui Rachita, tocmai de aceea un succes si un spectacol fotbalistic de calitate ar rasplati dragostea si atasamentul suporterilor.
Brigada de arbitri care va oficia acest meci, in totalitate din Capitala, are urmatoarea alcatuire: Vasile Jarca, la centru, Hervin Golbac si Dan Niculescu, la linie. Arbitru de reverva: George Trandafir. Observator FRF: Ion Craiu din Bucuresti.
* Rapid II Bucuresti – Tricolorul Breaza
Derbyul rundei se va disputa, astazi, in Capitala, partenere fiind doua team-uri valoroase care viseaza, inca frumos, spre o posibila si dorita… promovare !
Comportarea deosebita de pana acum, atitudinea si sportivitatea jucatorilor si antrenorilor sunt premisele unei partide de calitate din care oricare dintre combatante poate iesi victorioasa, situatie in care va ramane si pe podiumul campionatului la sfarsit de tur. Mai mult decat atat, le-ar ramane intacte sansele pentru accederea in cel de-al doilea esalon fotbalistic al tarii pentru ca mai sunt multe etape de disputat.
De dorit ar fi ca „Tricolorul” neastamparatului Florin Stancioiu sa fie echipa invingatoare, dar de la dorinta la fapta este un drum pretentios de urmat.
Partida va fi condusa de un trio de cavaleri ai fluierului compusa din Cristian Sava (Bacau), asistat la cele doua margini de Bogdan Medrea si Nicolae Dobrica, ambii din Ramnicu Valcea. Arbitru de rezerva: Cristian Agache din Bacau. Observator FRF: Radu Musat din Bucuresti.
* Chimia Brazi – Unirea Tarlungeni
Data fiind comportarea oscilanta a echipei din Brazi, nici acest joc nu va fi unul usor pentru „chimistii” care atat acasa, cat si in deplasare, cedeaza destul de usor puncte sau, pentru o victorie, se chinuie teribil. Mai mult ca sigur ca, in meciul de astazi, elevii lui Vasile Cosarek vor incerca sa transeze rapid disputa in favoarea lor pentru ca au nevoie de toate punctele puse in joc, chiar daca partenerii lor de intrecere sunt extrem de periculosi. Acest joc dificil a fost incredintat spre a fi condus unei brigazi targovistene. La centru va oficia Gabriel Stroe, fiul ex-petrolistului Vasile Stroe, asistat la cele doua tuse de Catalin Vremaroiu si domnisoara Petruta Lungulescu. Arbitru de rezerva: Marian Malau (Targoviste). Observator FRF: Dumitru Bargauanu (Bucuresti).
* FC Chitila – Conpet Ploiesti
In cadere libera cateva etape, elevii lui Decu Crangasu au dat lovitura etapa trecuta, la Strejnic, cand au reusit sa invinga echipa fanion a municipiului Ploiesti, CSM-ul lui Vivi Rachita, la capatul unui meci extrem de disputat.
Numai ca astazi este de asteptat si „recidiva” in fata ultimei clasate -FC Chitila – o echipa care, si etapa trecuta, la Breaza, a demonstrat ca este valoroasa si ca intamplator se afla in postura de „lanterna rosie” in aceasta serie.
Un insucces al „conpetistilor” nu i-ar pica deloc bine unui antrenor valoros precum este Decu Crangasu, dar nici noii conduceri administrative, care vizeaza… performanta !
„Joaca” din Chitila va fi asigurata de trei cavaleri ai fluierului din Constanta: Gelu Dimaca – Virgil Bruna si Gabriel Georgescu. Arbitru de rezerva: V.Tudor (Constanta). Observator FRF: Ion Militaru (Ramnicu Valcea).
* Electrosid Titu – AFC Filipestii de Padure
Poate cea mai capricioasa grupare din serie, Electrosidul primeste astazi replica nou promovatei echipe din Filipesti, o echipa care, incet, dar sigur, a trecut peste tracul (re)debutului in esalonul trei si joaca, de la egal la egal, cu orice partener de intrecere. A facut-o cu CSM-ul, cu Rapidul, cu Tricolorul, de ce n-ar face-o si la Titu ?
Dar, pentru a smulge un punct din aceasta deplasare dificila este imperios necesar ca elevii lui Gheorghe Niculut sa se mobilizeze exemplar si sa creada in sansele lor pana la capat. Ei spera ca vor avea si un arbitraj echidistant si ca trio-ul Marius Constantinescu, Constantin Mihai si Octavian Dinu nu va inclina balanta inspre partea gazdelor. Arbitru de rezerva: George Gaman, tot din Craiova. Observator FRF: Ion Anghel din Bucuresti.
* FC Petrolul II Ploiesti – ASC Clinceni
Altadata o echipa care nu ceda un punctulet pe teren propriu, acum „Boldestina” devenita satelitul Petrolului – se confrunta cu mari probleme de efectiv, dar si cu probleme tehnico-administrative, iar rezultatele, nefaste, se vad. In prezent, echipa se afla pe ultimul loc al echipelor care raman in Liga a III-a, dar perspectivele nu sunt tocmai roze, de aceea se impune ca partidele ce au mai ramas de disputat, in tur, sa fie tratate si de jucatori, atati cat sunt, cu maxima responsabilitate. Pentru ca nu trebuie uitat ca in micuta urbe petroliera, Boldesti-Scaeni, s-a „mancat” si se mananca, inca, fotbal pe paine !
De aici au plecat in lumea mare a fotbalului generatii de fotbalisti, cap de lista fiind Vivi Rachita, Cristian Vlad etc.
Partida de astazi este condusa, la centru, de Viorel Coaca, din Pitesti, asistat la cele doua linii de Ciprian Aldea si Florin Buduroiu, ambii din Brasov. Arbitru de rezerva: Daniel Constantinescu din Pitesti. Observator FRF: Vasile Rogozenco (Constanta).
Cu exceptia partidelor CSM FC Ploiesti-FC 1 Decembrie si Inter Pantelimon – Royal Ghimbav Brasov – care se disputa maine, de la ora 14 – celelalte meciuri ale etapei se vor juca astazi,de la aceeasi ora, 14.
Nelu STEFANESCU