In Paradis !!!

CSU Asesoft – Hanzevast 80-73
Inima numita Ploiesti a batut, aseara, pentru Asesoft. Intr-o atmosfera cu totul si cu totul deosebita, CSU a debutat in cea de-a treia competitie ca valoare din intreaga lume. Meciul cu Hanzevast Capitals a fost asteptat de toti iubitorii de baschet din Romania, iar Carutasu & Co. au pornit, inca de la inceput, de la ideea ca se poate. In capitala baschetului romanesc, aseara a fost permisa o minune.
Meciul a inceput practic pentru Asesoft de la scorul de 25 la 13 in favoarea olandezilor lui Claros Josep, dupa un prim sfert dezamagitor. Trei cosuri de la mare distanta, reusite de “lunetistul” Cepulis, un dunk al lui Griffith si inca o reusita din afara semicercului a lui Gaidamavicius au descatusat echipa lui Jojic si au facut ca sala Olimpia sa “erupa”.
Oaspetii au fost debusolati, pentru cateva minute, nereusind sa mai bage mingea in cos. Conducatorul de joc Jansen a fost, din nou, omul care a dat semnalul de alarma, ca un adevarat dirijor pentru cei din teren. Gratie americanilor Melson si Archbold, Hanzevast a intrat la cabine in avantaj, insa doar cu un punct (34-33).
Archbold a fost cel care a distantat, din nou, echipa oaspete pe tabela, insa avantajul temporar luat de olandezi nu l-a speriat pe colosul Rashard Griffith, care a dat, practic, de podea, cu adversarii sai.
Hanzevast s-a distantat pana la 15 puncte avans, gratie unui joc simplu dar eficient, iar Jojic nu a gasit solutiile salvatoare in sfertul al treilea, care s-a incheiat cu scorul de 56-48.
Un cos cu fault al lui Obradovic si un altul de trei fabulos, dar si norocos, reusit de Elliott in ultima secunda de atac, au facut ca tabela sa indice doar 56-54 pentru oaspeti. Era momentul pentru ca Asesoft sa arate de ce este numita cea mai buna echipa din Romania ! Elevii lui Claros Josep au fost nevoiti sa recurga la mai multe faulturi tari si nesportive pentru a opri uraganul alb-albastru. Szijarto, Carutasu au fost trimisi la podea de Grunheid si Miejer, dar tot capitanul Asesoftului si a adus dupa mult timp, echipa, in avantaj (61-60).
Jansen & Co. au acumulat cinci greseli de echipa, iar fiecare fault era penalizat cu cate doua aruncari libere. Noua tactica a Asesoftului a fost mingea pasata cat mai mult lui Elliott, cel mai bun aruncator de la libere. Dupa 4 puncte marcate de la linie, incredibilul Reggie a declansat isteria in sala Olimpia, printr-un slam-dunk care a adus 9 puncte avans pentru CSU. Hanzevast este insa o echipa experimentata, astfel ca, dupa doar un minut, tabela ne dadea din nou emotii (69-65 pentru Asesoft).
In doar cinci etape din campionatul Romaniei am trait trei finaluri pe muchie de cutit. Eram pregatiti pentru asta. Alb-albastrii erau gata sa speculeze fiecare greseala, sa fructifice fiecare libera, sa simta atunci cand adversarul respira mai greu sau cand picioarele erau pe cale sa-i cedeze. Astfel, printr-o mobilizare exemplara, Asesoft a castigat meciul cu Hanzevast Capitals. Uralele au inundat sala Olimpia, iar tabela a inghetat la scorul de 80 la 73 in favoarea ploiestenilor. Portile Paradisului ULEB s-au deschis pentru cea mai buna echipa de baschet din Romania !
Ionut GEORGESCU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorSondaj in Italia