CSU Asesoft – CSM Oradea 100-68
Meciul cu CSM Oradea a fost unul destul de anost. Atmosfera a fost un pic animata de surpriza pregatita pentru sarbatoritul zilei, finantatorul de 29 de ani al Asesoftului, Sebastian Ghita (in foto), de cate un capac al lui Carutasu sau de vreo patrundere mai hotarata a lui Rashard “Little Shaq” Griffith. In rest, arbitrii au stricat spectacolul, fluierand orice contact, oradenii au jucat ca o echipa de locul 13, iar alb-albastrii nu s-au agitat prea tare, odihnindu-se pentru meciul de maine, din Belgia.
Carutasu & Co. s-au distantat repede pe tabela si era clar ca nu vor ceda, niciun moment, conducerea. Pana la pauza mare, campionii au facut tot posibilul sa-i tina din scurt pe americanii Morris si Roddick si sa-l anihileze pe colosul Djordjo Djordjic. Scorul dupa doua sferturi – 50 la 33 – nu lasa loc de prea multe comentarii. Cepulis isi facuse deja “norma” avand 17 puncte (3×3), Obradovic reusise 11, iar capitanul Carutasu fusese suveran la recuperare (9 pct, 6 rec). De partea cealalta, se remarcasera Morris (11 pct) si pivotii Klinas si Djordjic, cu cate 7 recuperari.
Jojic si-a “incalzit” titularii pentru meciul din Belgia, dar si-a folosit si rezervele. S-au incercat toate formulele de echipa posibile, dar, din cauza diferentei de pe tabela, concentrarea nu a mai fost maxima in unele momente.
Timpul a trecut greu, aplauzele s-au auzit destul de rar, doar micuta galerie a alb-albastrilor cantand neincetat. Majoretele au mai animat atmosfera, Jojic s-a enervat parca mai putin ca de obicei, Obradovic si-a intrat in mana de la trei puncte si toata lumea astepta depasirea granitei de 100 de puncte.
Scorul final 100 la 68 a multumit pe toata lumea, iar ploiestenii vor avea de asteptat 2 saptamani pentru a-si revedea favoritii pe parchetul salii Olimpia.
Au plecat spre Belgia !
In aceasta dimineata, la ora 8, campionii Romaniei la baschet au decolat de pe aeroportul Baneasa, cu destinatia Belgia. Carutasu & Co. vor avea, in aceasta seara, un prim antrenament, urmand ca pana la ora meciului sa mai faca inca unul. Conditiile de cazare si masa se anunta a fi excelente, intre cele doua cluburi existand un pact de reciprocitate. Meciul va incepe la 20:05, ora Belgiei. Vom reveni cu mai multe amanunte in ziarul de maine.
Ionut GEORGESCU