Festivalul comarnicean se amana

Abia publicam in ziarul nostru de luni marele eveniment pe care urma sa-l traiasca tot comarniceanul si, iata ca, pe gardurile si zidurile din oras, au aparut anunturi – ca acela pe care-l prezentam alaturat – prin care Consiliul Local orasenesc propune amanarea Festivalului „Zilele Comarnicului”.
Nedumerirea noastra avea sa fie spulberata dupa ce am discutat cu factorii responsabili din conducerea Primariei Comarnic, respectiv cu viceprimarul Sorin Peticila si cu primarul Dorian Botoaca. Astfel, viceprimarul ne-a declarat: „Sunt niste probleme mai mari si mai mici, pe care nu pot sa le denumesc; hotararea amanarii festivalului apartine Consiliului Local, care a avut o sedinta extraordinara sambata, la care trebuia sa se stabileasca bugetul pentru acest eveniment. Dar, in lipsa primarului, care se afla in concediu, nu s-a putut lua o alta decizie decat cea de a se amana evenimentul, fara a se stabili, insa, vreo data certa cand acesta ar urma sa aiba loc. Alte amanunte nu cunosc”.
La randul sau, primarul Botoaca ne-a mentionat urmatoarele: „Sambata, Consiliul Local a fost convocat intr-o sedinta extraordinara de catre viceprimarul Peticila, pentru a rectifica bugetul, operatiune pe care, insa, conform legii, numai ordonatorul de credite – in speta primarul – poate sa o efectueze. Iar cum ordonatorul de credite nu a fost prezent, nu au reusit sa stabileasca, astfel, cei 30.000 de euro pentru festival si au renuntat, recurgand, insa, la editarea unor anunturi prin care se precizeaza ca nu se mai desfasoara festivalul din cauza primarului. Or, eu, care am initiat aceste Zile ale orasului, nu pot sa nu fiu de acord, dar conditia pe care o pun este sa nu se foloseasca banii publici care sunt atat de necesari in alte domenii. Iar pentru acest an, nu accept cheltuirea unui miliard de lei pentru o petrecere !?”
Asadar, poftiti la festival mai la… toamna!
Leon CHIRILA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorPilule de descretit fruntile