Odata cu amenajarea celor doua sensuri-giratorii pe Bulevardul Carol I din Sinaia, o parte dintre regulile de circulatie si marcajele de pe aceasta artera au fost modificate. Astfel, saptamana aceasta, au fost create doua treceri de pietoni, inainte si dupa (foto) sensul-giratoriu de la intersectia cu Strada Aosta, desfiintandu-se cea din fata complexului comercial Winmarkt.
De asemenea, in urma retrasarii marcajelor rutiere, depasirile si incalcarea axului strazii vor fi permise doar pe o portiune de aproximativ o suta de metri, intre sediul BCR si Hotelul Bulevard – singura strada pe care se va mai putea intra de pe ambele sensuri ale Bulevardului Carol I fiind Strada Alexandru Vlahuta, cea pe care este amplasat sediul Politiei.De exemplu, toti soferii care vor dori sa ajunga in parcarea Primariei Sinaia venind dinspre parcul „Dimitrie Ghica” vor trebui sa treaca prin sensul-giratoriu din fata Hotelului International inainte de a ajunge la destinatie. In spiritul respectarii aceleiasi reguli, la capatul strazilor Cuza Voda, Arinilor, Alexandru Vlahuta si Piata Unirii, vor fi montate indica-toare „obligatoriu la dreapta”.
Desi necesare pietonilor, cele doua „zebre” trasate la intrarea si iesirea din sensul-giratoriu de la intersectia cu Strada Aosta ii incurca foarte mult pe soferi, existand posibilitatea formarii unor cozi de masini care sa blocheze trafi-cul din jurul rondului recent amenajat.
(I.S.)