Prezentare si sustinere cu artileria grea
Floarea liberalilor s-a intrunit ieri la Ploiesti, la Teatrul “Toma Caragiu”, unde si-a prezentat candidatii pentru alegerile europarlamentare. In fruntea listei candidatilor liberali la alegeri se afla Renate Weber – cunoscuta militanta pentru respectarea drepturilor omului – si economistul Daniel Daianu. Din alocutiunile liderilor care i-au insotit pe candidatii din zona judetelor Arges, Buzau, Dambovita si Prahova, ca si din cele ale celor prezentati a reiesit ca liberalii se arata preocupati de imaginea pe care o va avea Romania in viitor, o imagine care ar trebui sa se bazeze pe promovarea valorilor oamenilor, a traditiilor si produselor autohtone.
La manifestare a fost prezenta, s-ar putea spune, artileria grea a PNL, in frunte cu liderul sau – Calin Popescu Tariceanu si cu locotenentii sai – deputatul Crin Antonescu , senatorul Norica Nicolai, ministrii Eugen Nicolaescu si Adrian Iorgulescu, secretarul de stat Marian Petrache. Acestora li s-au adaugat “varfurile” liberale prahovene: presedintele de onoare al PNL – Mircea Ionescu Quintus, senatorul Teodor Melescanu – ministrul Apararii, deputatii Adrian Semcu – liderul filialei judetene a partidului, Ion Luchian si, bineinteles, europarlamentarii Adina Valean si Horia Toma.
Presedintele liberal, Calin Popescu Tariceanu, a declarat intr-o conferinta de presa – desfasurata dupa prezentarea candidatilor – ca PNL doreste sa militeze in Parlamentul European pentru a promova cat mai bine interesele si valorile nationale pe toate planurile. „Romania nu trebuie sa fie reprezentata (in Europa – n.n.) doar de infractori si capsunari”, a precizat liderul PNL. Intre obiectivele liberale, Tariceanu include asigurarea accesului la educatie pentru generatia tanara, a unui loc de munca rezonabil, in tara, pentru angajati si a unui trai decent varstnicilor.
Leon CHIRILA