Cele sapte familii sinistrate ca urmare a inundatiilor din anii 2005 si 2006 si care, in prezent, locuiesc in Caminul Teleajen ar putea primi terenuri pentru construirea de case. Este vorba despre acordarea pentru unii membri ai acestor familii, care indeplinesc conditiile prevazute in Legea 15/2003, in folosinta gratuita, a unor loturi de teren in suprafata de pana la 300 mp, in vederea construirii unor locuinte proprietate personala. Dar mai intai, consilierii locali trebuie sa aprobe, la viitoarea sedinta de consiliu un proiect de hotarare in acest sens.
Intrucat se afla in desfasurare actiunea de solutionare a cererilor si a notificarilor de retrocedare formulate in baza legilor proprietatii, dar si pentru faptul ca municipiul Ploiesti nu detine terenuri in proprietate pentru satisfacerea solicitarilor si a necesarului de teren pentru constructia de locuinte, s-a apreciat ca exista rezerve in acest sens in Cartierul Mimiu, fapt pentru care, prin Hotararea Consiliului Local nr.186/2006, s-a stabilit inventarierea terenurilor detinute cu titlu sau in folosinta de locuitorii din zona, sistematizarea zonei si lotizarea acestor suprafete, in vederea atribuirii lor catre persoanele indreptatite si, in primul rand, catre persoanele sinistrate.
In acest scop, au fost intocmite, de catre Oficiul Public Proiect documentatia cadastrala si propunerile de lotizare si atribuire a terenurilor catre cei indreptatiti.
Potrivit proiectului, a fost identificata o suprafata de 6.829 mp, disponibila in Cartierul Mimiu, care urmeaza sa fie inclusa in Inventarul bunurilor care alcatuiesc patrimoniul municipiului Ploiesti. De mentionat ca terenurile respective dispun de posibilitatea racordarii la retele de utilitati: apa, energie electrica si, partial, de gaze.
Camelia NASTASE.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSah
Articolul următorAnecdote