Presedintele Traian Basescu spune ca ii va mentine in functii pe ministrii vizati de procurorii DNA, doar daca in dosarele lor exista erori foarte mari. Seful statului a declarat intr-o emisiune la televiziunea nationala, ca liderii PD nu sunt in vizorul procurorilor DNA pentru simplu fapt ca sunt cinstiti si ca doar membrii PNL si PSD sunt corupti.
„Nu ii voi opri pe membrii actualului Guvern sa ajunga in fata procurorilor, decat daca respectivele acte contin erori grosolane. Eu doar analizez daca – dupa ce voi incuviinta urmarirea penala a ministrilor – ii voi suspenda sau nu din functie”, a spus Basescu.
Presedintele crede ca DNA si-a indreptat atentia doar asupra unor ministri PNL, pentru simplul motiv ca fostii ministri ai PD nu sunt corupti.
„Toti coruptii sunt la PNL, PSD. Blaga nu fura, Anca Boagiu nu fura, Sulfina Barbu nu fura, Berceanu nu fura, deci – daca oamenii astia nu sunt implicati in trafic de influenta – pana acum nu exista niciun element care sa ma indreptateasca sa spun altfel”, considera acesta.