Unul dintre cele mai linistite cartiere ale orasului Sinaia – Cumpatu, recunoscut, pe vremuri, ca fiind un fel de exclusivitate a protipendadei comuniste – isi va oferi una dintre „podoabe” – respectiv, o vila – celor care ar dori si, bineinteles, ar avea posibilitatea financiara, sa o cumpere. Practic, imobilul a fost scos la vanzare, printr-o hotarare de guvern, acesta urmand a fi valorificat prin licitatie publica. Vila nr.19 – Alunis, de pe strada Aluni nr.7 a cartierului mentionat, va fi astfel licitata, impreuna cu terenul aferent in suprafata de 1982,10 m.p., in data de 6 septembrie, ora 10, la Hotelul Mara din oras. Ea se afla, de altfel, pe pozitia 20 din Anexa 6 a HG 265/2005.
Si pentru ca si pretul de pornire a licitatiei este unul dintre cele mai importante detalii intr-o astfel de procedura, sa mentionam ca in Consiliul de Administratie al SRP Sinaia s-a stabilit pretul de oferta al vilei la valoarea de 450.000 euro, la care se va adauga tva.
Poate ca pentru unii va fi o suma astronomica, imposibil de strans pentru a putea deveni proprietari ai unei vile intr-o statiune ca Sinaia, dar, pentru altii este, cu siguranta, un pret tentant.
L.CHIRILA