Cea mai mare organizatie a Partidului Democrat din judet, PD Busteni, a avut, luni seara, o sedinta de bilant a activitatii din perioada aprilie – iulie a acestui an. Asa cum se stie, aceasta perioada a fost una de foc continuu pentru pedistii din toata tara, inclusiv pentru cei din Busteni, ei fiind implicati in numeroase actiuni de sprijinire a presedintelui Basescu, dupa ce Parlamentul a decis sa-l suspende.
Bilantul ultimelor patru luni a fost completat printr-o trecere in revista a activitatilor intreprinse de organizatia femeilor democrate din Busteni (organizatie infiintata in luna iunie a anului 2004 si a carei conducere este detinuta de consiliera Elena Chirac): „Am efectuat excursii la manastiri, am oferit pachete cu alimente pentru cei nevoiasi, am organizat intalniri cu medici, actori, scriitori, pictori…”, s-a mandrit consiliera democrata. Cei interesati au putut afla si care este situatia financiara a PD Busteni, situatie prezentata, intr-o maniera succinta, de vicepresedintele Florea Rusoiu. Astfel, a iesit la iveala faptul ca vistieria pedistilor bustenari este destul de implinita, cuprinzand, in momentul de fata, 15.000 de lei, si ca, in rastimpul celor patru luni, pentru coroane de flori, deplasari, afise, veste electorale etc., au fost cheltuiti 20.000 de lei. „Cu bugetul stam destul de bine”, a concluzionat primarul Emanoil Savin, presedintele PD Busteni.
Savin nu a uitat sa-i informeze pe cei prezenti – aproximativ 150 de membri – si in privinta proiectelor de imbunatatire a infrastructurii pe care Primaria si Consiliul Local le au in vedere, in perioada imediat urmatoare: renovarea mai multor cladiri din centrul civic, construirea unei piete, precum si asfaltarea si canalizarea unor strazi.
Deseuri pe „filiera” Oradea
Edilul a adus aminte si de faza in care se gaseste inepuizabila lupta dintre administratie si cei care arunca gunoaie pe strazile orasului. „La sedinta din august, consilierii Partidului Democrat vor propune o inasprire a masurilor luate impotriva celor care depoziteaza in mod ilegal gunoaie pe raza orasului Busteni. Daca, pana acum, acestia au fost sanctionati cu amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei, vom propune ca amenzile sa creasca, sanctiunea minima devenind 500 de lei, iar cea maxima 3.000 de lei”, a spus Savin, dand detalii savuroase despre o urmarire la care el insusi luase parte, cu o noapte in urma. In jurul orei 00,30, o femeie, cadru universitar, a aruncat cateva pungi cu deseuri chiar in spatele blocului in care locuieste primarul. Acesta a chemat politia comunitara si a prins-o in flagrant. Cand s-o amendeze, edilul s-a trezit apelat de primarul orasului Oradea (probabil ruda de-a femeii), acesta cerand clementa pentru cadrul universitar. Savin nu a dezvaluit, insa, daca politistii comunitari i-au taiat pana la urma chitanta nesabuitei profesoare. A spus doar cum a reactionat la telefon: „Bine, dom’le, dar femeia asta e cadru universitar si arunca sacose cu gunoaie pe strada!?”.
Roberta a lipsit
La sedinta organizatiei din Busteni era asteptata si presedinta PD Prahova, Roberta Anastase. Spre dezamagirea admiratorilor sai, din cauza unor probleme de ultim moment, aceasta nu a mai putut, insa, sa ajunga in timp util la Busteni.
Pedistii bustenari si-au incheiat sedinta printr-o mica petrecere. De ce a fost nevoie de o petrecere, a explicat primarul Emanoil Savin: „Asa le sta bine membrilor Partidului Democrat. Daca vor sa apara la televizor, din cand in cand, trebuie sa dea o petrecere. N-ati vazut ca si presedintele Basescu, imediat ce se-apuca sa danseze, apare la televizor?”.
(I.S.)