Omul de afaceri Dinu Patriciu a devenit cel mai bogat roman dupa vanzarea a 75% din actiunile grupului, pentru 2,7 miliarde dolari companiei petroliere de stat KazMunaiGaz din Kazahstan. Tranzatia are nevoie de aprobarea UE. Firma elvetiana Rompetrol Holding, controlata de Patriciu, va pastra 25% din actiunile grupului Rompetrol, iar omul de afaceri va ramane, in continuare, presedinte si director general. Patriciu a depasit astfel averile estimate ale primilor doi clasati in top 300 Capital – Ion Tiriac si Iosif Constantin Dragan. In clasamentul realizat de Capital in noiembrie 2006, Dinu Patriciu aparea pe pozitia a opta, cu o avere estimata la 550-600 milioane de dolari, in timp ce primul clasat, Iosif Constantin Dragan, aparea cu o avere de 1,3-1,6 miliarde de dolari.
Cu cele 2,7 miliarde de dolari incasate de la compania din Kazahstan, Patriciu va trece astfel in fruntea clasamentului, inaintea lui Ion Tiriac (creditat in noiembrie 2006 cu 1,2-1,5 miliarde dolari), Iosif Constantin Dragan, Gigi Becali, Sorin Ovidiu Vantu, a familiei Paunescu si a fratilor Micula.
Ion Tiriac este primul roman care a aparut in 2007 in clasamentul miliardarilor din intreaga lume alcatuit de revista Forbes, ocupand locul 840 dintr-un total de 946 de persoane luate in calcul, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari.