Dunarea va atinge nivelul minim din 1921
Dunarea inregistreaza in aceste zile una dintre cele mai scazute cote si se apropie de minima istorica de 43 de centimetri inregistrata in 1921. Administratia Fluviala a Dunarii de Jos a impus, pe anumite sectoare ale fluviului, restrictii de navigatie din cauza lucrarilor de dragaj, in timp ce constructorii de nave si transportatorii fluviali inregistreaza pierderi de sute de milioane de euro doar intr-o singura saptamana. Autoritatile fluviale au anuntat restictii ridicate mai ales pentru sectorul Calarasi-Cernavoda. Companiile de transport pe Dunare inregistreaza pierderi mari, care ajung si pana la 35 la suta. Pe tronsonul Calarasi-Cernavoda nu mai circula decat barje de capacitate mica, de 1.000 – 1.100 tone, al caror pescaj redus permite navigarea chiar si in ape scazute. Si activitatea Santierului Naval din Galati a fost afectata.
In 2011 – recensamant
Guvernul va efectua in 2011 un nou recensamant al populatiei si locuintelor, pentru a cunoaste exact numarul si distributia teritoriala a locuitorilor, a fondului locativ si conditiilor de domiciliu. La recensamant vor fi inregistrati cetatenii romani cu domiciliul in tara, precum si persoanele de alta cetatenie sau fara cetatenie care au domiciliul ori resedinta in Romania. Vor mai fi inregistrate toate cladirile locuite, indiferent de forma de proprietate.
Chiriasii la ANL isi pot cumpara locuinta
Dupa o perioada de cinci ani, locuintele inchiriate tinerilor prin Agentia Nationala de Locuinte vor putea fi vandute acestora la pretul pietei, intr-o singura transa, fara conditionari legate de limita de varsta, a anuntat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu.”Ei doresc sa-si cumpere casele, ceea ce este foarte util, deoarece banii se reintorc si cu aceste sume se poate continua programul de locuinte cu caracter social”, a adaugat premierul.