Gheorghe Vasile, vedeta pe site-ul Primariei Sinaia

Cu o intarziere de sapte luni, pe site-ul Primariei Sinaia au fost afisate declaratiile de avere ale consilierilor locali. Dorinta de a recupera aceasta ramanere in urma nu s-a bucurat insa de auspicii favorabile. O defectiune tehnica imputabila societatii care administreaza site-ul a facut ca, in locul declaratiilor de avere ale celor sapte consilieri carora li s-a modificat starea materiala in ultimul an, sa apara doar una singura – aceea a consilierului pesedist Gheorghe Vasile. Astfel, cine acceseaza site-ul www.primariasinaia.ro si vrea sa afle cum se mai descurca cu banii foarte volubilii si bataiosii consilieri Andrei, Dilirici, Matei, Buzea sau Sinca da inevitabil peste declaratia de avere a foarte discretului si contemplativului consilier Vasile.
Sansa face ca „supra-expusul” consilier PSD sa nu se faca de ocara la acest capitol, el agonisind, anul trecut, venituri de aproape 500 de milioane de lei vechi (398 de milioane din salariul pe care l-a primit de la Romtelecom, in calitate de sef de departament, 30 de milioane din indemnizatia de consilier si 54 de milioane din pensie). De asemenea, in ultimele 12 luni, social-democratul a stiut sa lase prudenta financiara deoparte, luand un CAR de 100 de milioane de lei vechi de la serviciu si contractand un credit de 4.000 de euro de la o banca.
• Ceata si transparenta
Pe Valea Superioara a Prahovei, cei mai harnici in a-si deconspira starea materiala par sa fi fost consilierii din Busteni, acestia depunandu-si declaratiile de avere inca de la sfarsitul lunii ianuarie. Constiinciozitatea lor a fost, insa, zadarnicita de claritatea scazuta a facsimilelor facute de pe formularele pe care le-au completat. Astfel, pe pagina web, scriiturile cel mai putin caligrafice sunt ilizibile, reusind mai mult sa-i amageasca decat sa-i lamureasca pe cei interesati sa afle cat de mare este piciorul pe care traiesc alesii locali. (Mai mult decat atat, nu toti consilierii au folosit acelasi tip de formulare, unii dintre ei completand tabele care, fiind xerocopiate si ras-xerocopiate, au ajuns sa aiba antetul indescifrabil).
Si reprezentantii adminis-tratiei din Azuga s-au trezit mai repede decat cei din Sinaia, declaratiile de avere ale acestora datand, in cel mai nefericit caz, din luna martie. Nu s-au trezit, insa, toti! Ci doar primarul, doi consilieri pesedisti si unul ecologist. Cel putin doar declaratiile acestora apar pe site-ul Primariei. Printre absentele cele mai notabile se numara consilierii Ion Musat, Florin Suica si Alexandru Debreti, cunoscuti pentru starea lor materiala foarte buna. De asemenea, site-ul Primariei Azuga pastreaza o discretie desavarsita despre gradul de chivernisire al viceprimarului Claudiu Ivascu, seful organizatiei PD din localitate.
Ionut STANESCU