Incepand de saptamana aceasta, PSD Sinaia s-a mutat intr-un nou sediu, inchiriind una dintre incaperile cladirii fostei Cooperative Prestarea. La inaugurarea sediului, au participat presedintii organizatiilor din Breaza, Comarnic, Busteni si Azuga si deputatii Marian Saniuta si Mihail Sireteanu. Sediul va avea functie si de cabinet parlamentar, cei doi deputati, impreuna cu Constantin Marin, urmand sa vina la sfarsitul fiecarei saptamani la Sinaia pentru a acorda audiente.
Potrivit lui Ion Dilirici, presedintele PSD Sinaia, in maximum doua saptamani, cele cinci organizatii vor incepe editarea unui buletin informativ bilunar: „Buletinul informativ va reflecta activitatea organizatiilor din zona, proiectele de hotarare pe care noi le sustinem si punctele noastre de vedere, care, de multe ori, nu sunt aceleasi cu cele ale Aliantei D.A., alianta care, de exemplu, inca mai functioneaza la Sinaia”, a spus Dilirici.

„Asa cum a spus presedintele Mircea Geoana”

Dupa ce s-au felicitat pentru reusita de a avea un avanpost pe Valea Prahovei, pesedistii nu si-au putut stapani declaratiile patetice, frizand, uneori, spiritul hiperbolic al campaniilor electorale: „Vrem sa rezolvam problema oamenilor saraci din aceasta zona” – a spus presedintele PSD Comarnic. „Sa-i ajutam pe cei saraci de pe Valea Prahovei, care sunt atat de multi, si care traiesc printre atat de multi bogatasi. Sa sprijinim acele initiative, astfel incat, din pensie si din salariul minim, cand va fi PSD la putere, sa se poata trai decent, asa cum a spus presedintele Mircea Geoana la ultimul congres al partidului” – a rostit, cu emfaza, presedintele PSD Busteni.
Mai moderat in afirmatii, pentru a rezolva „problema oamenilor saraci”, Marian Saniuta a facut apel la doua proiecte de lege mai vechi. Acela prin care pensia sotilor supravietuitori ar fi urmat sa fie suplimentata cu 25 la suta din pensia sotilor decedati si acela potrivit caruia pensionarii care nu utilizau biletele de tren oferite gratuit de stat ar fi urmat sa primeasca o parte din contravaloarea lor in bani.
Pentru a demonstra ca au intaietate in rezolvarea „problemei oamenilor saraci”, pesedistii au simtit nevoia unei comparatii cu emulii lor ideologici, liberalii: „Eu vad diferenta dintre liberali si social-democrati in felul urmator. Sa ne imaginam ca ne aflam pe un stadion de atletism, ca un grup de alergatori se afla la start, iar arbitrul trage cu pistolul. In momentul acesta, un liberal spune asa: care poate, sa ajunga la finish. Social-democratul, daca e cu adevarat social-democrat, spune asa: sa ajungem la finish impreuna”, au fost cuvintele unuia dintre vicepresedintii PSD Sinaia, cuvinte care i-au mers la inima lui Marian Saniuta. „Dreapta nu va rezolva niciodata problema saraciei”, a spus, sigur pe sine, deputatul.

Putina birotica

De ce nu si-au facut deputatii PSD mai de mult „bivuac” la Sinaia, ci abia acum cand se intra pe ultima turnanta a alegerilor din 2008? „Trecerea in opozitie a reprezentat pentru organizatia noastra un moment de soc, si n-am reusit sa avem acea viata de partid pe care ne-am fi dorit-o. Daca va uitati prin sondaje, se pare ca socul inca mai dureaza. Ca sa va raspund si mai clar, este momentul de revitalizare a acestei activitati”, a explicat Marian Saniuta. „Mai este si un motiv tehnic. Desi ne-am propus deschiderea acestui sediu inca de la inceputul anului, n-am avut spatiu” – a argumentat Ion Dilirici.
Saniuta si Sireteanu nu au venit cu mana goala la intalnirea cu colegii lor de pe Valea Prahovei. Intr-o plasa fasaitoare, care le-a fost inmanata discret pesedistilor sinaieni, se afla un cadou. Ce continea plasa? „Elemente de birotica: agende, calendare si o trusa de scris. Cam ce altceva puteam sa le aducem?!”, au spus parlamentarii.
Ionut STANESCU