Paradoxala si mult timp elogiata armonie dintre partidele reprezentate in Consiliul Local Busteni, PSD (4 membri), PNL (3 membri) si PD (10 membri) da semne ca este pe cale sa se incheie. La ultima sedinta de consiliu, opozitia – PSD si PNL – a avut cateva interventii mai caustice decat de obicei. Au fost criticate felul in care se face convocarea sedintelor de consiliu, lipsa informarilor din partea Departamentului de Analize, Programe si Prognoze al Primariei si faptul ca, pe anumite strazi din oras, nu au fost supravegheate lucrarile de inlocuire a conductelor de apa.
„Domnule Rusoiu (consilier personal al primarului Savin – n.n.), dvs fiind o viata intreaga in armata, am stiut ca sunteti un om dedicat si corect, si am mizat pe treaba asta. De la un timp, insa, ati slabit rau de tot ritmul distribuirii materialelor pentru sedintele de consiliu. La sedinta trecuta am primit materialele in ultima zi, iar astazi, la fel. Mi s-a spus ca nu ati avut toner ca sa le scoateti din timp la imprimanta. Daca Primaria Busteni, la ce dorim noi sa facem pentru oras, duce lipsa de toner inseamna ca nu suntem buni de nimic. In plus, zilele in care se tin sedintele de consiliu ni se aduc la cunostinta de azi pe maine, astfel incat, uneori, suntem pusi in situatia de a lipsi de la sedinte” – a fost interventia consilierului PSD Valentin Chiritoiu. Acesta a mai reprosat executivului faptul ca forul deliberativ al orasului nu este informat in legatura cu initiativele Departamentului de Analize, Programe si Prognoze al Primariei, consilierii afland mai intai din ziare despre activitatea acestuia.
„Cei de la Departamentul de Analize, Programe si Prognoze au personal specializat. De pilda, domnul Mihai Colesi, care era cat pe ce sa faca parnaie. Ciordit tablouri… ciordit centrala termica… Am zis sa nu-l dam afara fiindca are si el un copil de crescut. Apoi, am vazut ca a ajuns mare disc-jokey la partia Kalinderu, iar acum il intalnesc mai mereu la Casa Romano-Franceza. Baiatul intra pe internet. Nu-l invidiez deloc, insa constat ca s-a intors lumea cu fundul in sus” – a sunat interpelarea consilierului PNL Petre Buruiana. Acesta a mai vrut sa stie daca din partea Primariei a supravegheat cineva lucrarile de inlocuire a conductelor de apa de pe Aleea Parcului: „N-am vazut pe nimeni din Busteni care sa urmareasca daca e corect ce s-a facut acolo. Sunt inundatii peste tot. In anumite locuri din oras nu se mai poate merge decat incaltat in cizme”.
Ionut STANESCU