Peste 1.000 de intreprinzatori s-au inscris online, in mai putin de 48 de ore, pentru a primi finantare de la bugetul de stat pentru investitii. Bugetul programului poate acoperi efectiv numai proiectele a circa 300 de firme. “Bataia” pe fondurile de la bugetul de stat nu mai este o noutate. IMM-urile s-au inghesuit in fiecare an sa obtina cateva zeci de mii de euro nerambursabili in cadrul “programului de investitii” derulat de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL), fosta Agentie Nationala pentru IMM.
Anul acesta autoritatile de resort au schimbat procedurile, lucru care a ajutat la disparitia campului de lupta din fata sediului institutiei. Inscrierea se face online iar selectia se face pe criterii de performanta, acestea fiind publicate, potrivit reprezentantilor Ministerului, impreuna cu Programul, in Monitorul Oficial. Problema principala insa, ramane: prea putini bani fata de solicitarile firmelor. Bugetul total al acestui program poate finanta cel mult 335 de proiecte.
Anul trecut au «prins» finantare numai 250 de firme, in conditiile in care bugetul alocat a fost cu 4 milioane de lei mai mare decat cel din 2007.
Au mai ramas patru zile de inscrieri. Termenul limita este 20 august, ora 15.30.