Primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, a avut o atitudine de neinteles la ultima sedinta a Consiliului Local, acesta omitand sa-i informeze pe consilieri despre doua evenimente extrem de importante in care administratia locala fusese implicata in ultima luna.
Astfel, primarul nu a dat niciun amanunt despre seminarul „Salvati Sinaia”, organizat, in urma cu trei saptamani, la Bucuresti, si a tacut malc in privinta deciziei judecatoresti care a stabilit ramanerea stadionului „Carpati” in proprietatea societatii Mefin.
Deoarece Consiliul Local si Primaria Sinaia au fost in repetate randuri criticate de catre Ordinul Arhitectilor din Romania pentru felul in care gestioneaza patrimoniul peisagistic al orasului, ar fi fost de asteptat ca Oprea sa le comunice celor prezenti la sedinta care au fost concluziile intalnirii pe care reprezentantii administratiei locale au avut-o cu arhitectii.
De altfel, nici presa n-a fost informata in legatura cu ziua si locul organizarii seminarului, singurul comunicat de presa pe care Primaria Sinaia l-a trimis cu aceasta ocazie continand o pozitie de principiu a lui Vlad Oprea pe marginea criticilor aduse de arhitecti – pozitie care a fost infatisata in repetate randuri. Mai mult decat atat, din cate se pare, comunicatul de presa cu pricina a fost trimis cu o zi inainte ca dezbaterea sa aiba loc! Iata-l, in aceeasi forma in care ne-a parvenit:
„Privilegiul de a conduce Sinaia, ma face sa constientizez importanta istorica si arhitecturala a acestui oras.Totodata realizez marea responsabilitatea pe care mi-o asum in deciziile ce privesc viitorul orasului.
Seminarul “Salvati Sinaia”, organizat din initiativa Primariei orasului Sinaia, a avut ca scop scoaterea “Perlei Carpatilor” din conul de umbra in care cazuse.
Concentrarea seminarului numai pe latura arhitecturala restrange extrem de mult scopul pe care dorim sa il atingem.
Nu stiu, insa, de cand a construi inseamna a distruge, insasi termenii sunt antagonici.
Sunt mandru ca Sinaia reprezinta un mare interes si va asigur ca voi apara orasul impotriva unei dezvoltari nedurabile si neconforme cu istoria sa”.
Lasand la o parte discretia care a insotit seminarul „Salvati Sinaia”, pierderea in instanta a stadionului „Carpati” reprezinta o miza infinit mai mare pentru administratia pe care Vlad Oprea o conduce. Este vorba despre pierderea unui teren cu o valoare de piata foarte mare si de pierderea unicului loc din oras unde se poate desfasura o baza sportiva de asemenea dimensiuni.
De ce primarul nu a scos niciun cuvant pe marginea acestei teme si nu a informat constant Consiliul Local despre fazele in care se gasea procesul dintre Primarie si Mefin? Mai mult decat atat, desi organul deliberativ al orasului nu fusese notificat, pe cale oficiala, de acest imens chix administrativ, intr-un comunicat de presa al Primariei se spune: „Uneori castigam, altadata pierdem, dar cel mai important este sa nu renuntam. (…)Orasul Sinaia, prin primar si Consiliul Local, continua demersurile in instanta pentru redobandirea bazei spor-tive Carpati Sinaia”! Se mai poate face lucrul acesta, mai exista cale de recurs? Nu se precizeaza. Stim, insa, ca, desi, in luna ianuarie, Oprea declarase pentru ziarul „Prahova” ca litigiul dintre Primarie si Mefin se afla pe un fagas favorabil administratiei locale, in luna iulie, un executor judecatoresc i-a dat afara pe sportivi de pe stadion si a pus lacat pe poarta bazei sportive „Carpati”!
Pentru a mai analiza un pic reactia pe care Vlad Oprea a avut-o in momentul pierderii stadionului „Carpati”, este suficient sa privim in urma cu cinci luni, cand un alt proces important in care Primaria era implicata a ajuns la scadenta. Astfel, administratia se judecase cu o firma care ii solicita plata a circa 700.000 de euro despagubiri pentru niste reparatii pe care sustinea ca le facuse la Cazinou. Gratie angajarii unei case de avocatura, Primaria a obtinut castig de cauza, deznodamant pe care Vlad Oprea l-a comunicat consilierilor cu toata pompa cuvenita.
Asta pentru a se vedea ca primarului ii face mare placere sa-si trambiteze reusitele, dar este deosebit de retinut cand trebuie sa-si explice esecurile.
Ionut STANESCU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentUNDE MERGEM
Articolul următorGHIDUL NATURIST