Bugetul municipiului Campina a suferit o rectificare impusa de primirea de catre municipalitate a unor fonduri guvernamentale suplimentare. Proiectul ultimei ajustari a bugetului local (initiat, conform prevederilor legale, de catre primarul localitatii, Horia Tiseanu), a trecut fara probleme prin Consiliul Local. In situatii de acest gen, cand la «vistieria comunitatii» sunt varsate sume importante de bani, chiar daca acestea au destinatii bine precizate, alesii localnicilor voteaza, aproape de fiecare data, tot intr-un consens.
Printr-o hotarare de guvern, de aceasta data, au fost alocati doua milioane de lei pentru constructia noii Scoli Centrale, una dintre cele mai frumoase si mai moderne din judet; si, se pare, chiar din intreaga tara. Tot de la autoritatile administratiei centrale s-au primit 25.000 lei, ca ajutoare pentru aceia care isi incalzesc locuintele cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri. De asemenea, de la Directia Generala a Finantelor Publice Prahova, in bugetul localitatii au intrat 14.660.000 lei, destinati institutiilor campinene de invatamant preuniversitar. Pentru acoperirea diferentelor de la cheltuielile de personal ale unitatilor amintite, au fost prevazuti 300.000 lei.
Din veniturile bugetului local, consilierii municipali au mai hotarat ca este necesar ca Spitalul Municipal sa primeasca 300.000 de lei, bani care nu vor putea fi folositi decat pentru plata utilitatilor si a diferitelor reparatii curente. Alesii campinenilor au fost «atenti» si cu echipa de fotbal-fanion a municipiului, FCM Campina, care a primit si ea 300.000 lei. Suma reprezinta doar o parte infima din bugetul ce i-ar fi necesar echipei pentru a face fata rigorilor competitionale din esalonul secund al fotbalului romanesc. Daca gestul consilierilor municipali nu va fi singular, iar acestia isi vor indrepta atentia catre FCM Campina, cu mai multa obiectivitate si intelegere a situatiei, campinenii pot spera ca echipa lor de suflet va avea toate sansele de a ramane, si la sfarsitul sezonului viitor, in Liga a II-a.
Adrian BRAD

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentChivu – transfer la Inter
Articolul următorAngajam asasini