Uniunea Sindicala MediaSind ne-a transmis, aseara, la redactie, un comunicat prin care isi manifesta solidaritatea cu protestul celor 25 de angajati ai cotidianului „Monitorul de Prahova” care, potrivit organizatiei, „a fost inchis din cauza anchetelor pe care le-a publicat despre administratia locala”.
MediaSind sustine, in comunicat, ca jurnalistii de la „Monitorul de Prahova” au deranjat pentru ca „au scris despre o serie de activitati ilegale din administratia locala”. „Jurnalistii au scris despre ilegalitatea organizarii unor licitatii, efectuarea unor lucrari dubioase si despre modul in care administratia prahoveana a cheltuit peste un milion de euro din banii publici pe diferite proiecte indoielnice”, se mai arata in comunicatul organizatiei media semnatare.
Potrivit comunicatului MediaSind, „o persoana necunoscuta a cumparat marca «Monitorul de Prahova», iar jurnalistii au primit, in data de 12.07.2007, o somatie din partea unui executor judecatoresc prin care erau notificati sa inceteze activitatea in termen de 3 zile. In urma acestei adrese, «Monitorul de Prahova» si-a incetat aparitia”.
Ieri, echipa de jurnalisti de la „Monitorul de Prahova” a oferit, totusi, cititorilor lor o noua publicatie care poarta titulatura MONITORUL, ziar anuntat a fi continuatorul aceluia care si-a incetat aparitia.
Am incercat, aseara, dupa primirea comunicatului la care ne-am referit, sa aflam si un punct de vedere al reprezentantilor administratiei locale. Primarul Emil Calota nu a putut fi, insa, contactat.