Sucul de spanac este socotit vital pentru intregul tub digestiv – stomac, duoden, colon, intestin. Fiind foarte bogat in vitamina E, are, de asemenea, efecte benefice in prevenirea sangerarilor, in inflamatia gingiilor, a unor boli de dinti, anemii si chiar in unele forme de migrene, dureri de cap etc.
INFOMEDICA
* Oamenii care beau intr-o zi, de regula, mai mult de un suc racoritor cu continut scazut de calorii, sunt expusi aceluiasi risc da a dezvolta boli cardiace ca si cei care consuma sucuri normale, se arata intr-un amplu studiu. Acest rezultat i-a surprins pe cercetatori care se asteptau sa observe diferente notabile intre consumatorii de sucuri „light” sau dietetice, in comparatie cu cei care consuma sucuri cu continut normal de zahar. Se pare ca si sucurile fara calorii determina o cerere mai mare a organismului pentru dulciuri, se explica in studiu. Doctorii au mai subliniat ca aceasta cercetare demonstreaza o legatura clara intre bolile cardiace si bauturile racoritoare carbogazoase „light”, consumul acestor sucuri producand sindromul metabolic.
———————————-
* O cale de transmitere a hepatitei B este cea de la tata la copil, potrivit unor dovezi recente observate la nivel molecular, au raportat cercetatori japonezi in Journal of Medical Virology, ceea ce sustine necesitatea imunizarii copiilor ai caror tati sunt bolnavi.
„In prezent, doar copiii cu risc, nascuti din mame cu hepatita cronica B, primesc vaccin”, a explicat dr. Hitoshi Tajiri, de la un centru medical din Osaka. Cercetatorii spun ca exista evidente care arata ca si tatii pot transmite hepatita B copiilor lor.
In urma unor analize, inclusiv genetice, dr. Tajiri a demonstrat ca fiecare al optulea copil care are hepatita B, o are din cauza transmiterii de la tata.
De asemenea, s-a concluzionat ca la randul lor, mamele copiilor cu hepatita B, au avut si ele boala, luata prin transmitere sexuala de la sotii lor, dar erau vindecate la momentul in care au ramas insarcinate.
De aceea, cercetatorii recomanda ca atat femeile care au relatii sexuale cu barbati infectati cu hepatita B, cat si copiii acestora, sa primeasca vaccin impotriva virusului.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU-PINTILIE, Ana-Maria DRAGOMIR

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorDOSARELE ISTORIEI