• Ion Iliescu – in fruntea plutonului
• Un ales costa 8.000 de euro

Liderii Partidului Initiativa Nationala propun ca parlamentarii ajunsi la 60 de ani sa nu mai fie trecuti pe listele pentru Senat sau Camera Deputatilor. Presedintele PIN Cosmin Gusa considera ca aceasta este singura modalitate de reintinerire a clasei politice. Daca o astfel de popunere ar fi luata in seama, printre cei care ar trebui sa se retraga din activitate se numara Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu, Irina Loghin, Radu Campeanu sau Teodor Melescanu.
Liderul PIN considera ca parlamentarii ar trebui sa se supuna aceleiasi reguli ca toti cetatenii. Adica sa fie pensionati la 60 de ani – femeile si 65 – barbatii.
PIN a intocmit si o lista a parlamentarilor care vor implini varsta de pensionare in 2008 sau in timpul legislaturii 2008-2012. In total, la Camera Deputatilor si Senat sunt 61 de politicieni care n-ar mai trebui sa apara pe viitoarele liste. Unul dintre cele mai sonore nume este Ion Iliescu.
A fi parlamentar este un privilegiu. Numai indemnizatia bruta a unui simplu deputat este de aproape 6000 de lei. Daca parlamentarul mai detine si o functie, salariul sau creste. La toate acestea, se adauga masini la scara, deplasari in tara si strainatate cu diurne consistente, birou si angajati proprii. In total, intretinerea unui parlamentar costa statul roman aproape 8000 de euro pe luna.